Menu Close

2015–2016 m. m.

PADĖKA

Gegužės 6 dieną, į Gindulių darželio kiemą susirinko šaunių tėvelių būrys, kurių pagalba „Pelėdžiukų“ grupės mažiesiems įrengta atskira žaidimo aikštelė su smėlio dėže.

          Nuoširdus ačiū už pagalbą:

  •     -Darželio patalpų savininkui Alvydui Stakauskui;
  •     -Vaikų tėveliams: Dainiui Puzinui, Andriui Liubinui, Vytautui Jomantui, Donatui Balvočiui, Martynui Kontrimui, Evaldui Švaronui ir Jonui Šiaučiuliui.
  •       -Ir iniciatyviajai auklėtojai Gretai Rukaitei.

Jų dėka mažieji žais linksmai ir saugiai.

Direktorė Laima Anužytė-Kilnė

*****

Išvyka į Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos poskyrį

Balandžio 7 d. 2 klasės mokiniai kartu su mokytoja lankėsi Lietuvos policijos mokyklos Klaipėdos poskyryje. Moksleiviai susipažino su policininko profesija, bei jų rengimo ypatumais. Vaikai turėjo galimybę apžiūrėti policininko darbo reikmenis, užsidėti neperšaunamą liemenę, „pasimatuoti“ antrankius, pasėdėti tarnybiniame automobilyje, susipažinti, kaip renkami įkalčiai.  Uniformuoti dėdės ir tetos paėmė vaikų pirštų antspaudus, kuriuos vaikai galėjo pasiimti su savimi. Apsilankėme kovinės savigynos užsiėmime, apžiūrėjome treniruoklių salę, šaudyklą, auditoriją, kur kursantai mokosi surašyti protokolus už padarytus nusižengimus. Visi moksleiviai gavo dovanėles prisiminimui. Nuoširdžiai dėkojame mamytei Renatai Kazragienei, kurios dėka galėjome apsilankyti įstaigoje, ruošiančioje mūsų angelus sargus.

Nuotraukos                                                                                        Mokytoja Aušra Strakšienė

                                           *****

                         RID RID RID MARGI MARGUČIAI

Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre kovo 29 d. prisikėlimo šventė tarytum palietė visus gėrio spinduliais. Gaivūs pavasario vėjai įkvėpė, pakylėjo kiekvieno iš mūsų širdis. Į darželį ir mokyklą rinkomės su džiaugsmo šypsenom veiduos. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai kartu su Velyke (auklėtoja Giedrė Neverauskaitė) ir jos pagalbininkais kiškiais (auklėtojos Virginija Juškienė, Aistė Korsakienė, muzikos vadovė Laura Gedgaudaitė) deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, erzino gandrą, įminė mįsles, klausydamiesi liaudies išminties pavaizdavo kiekvieną patarlę, rideno margučius.              1–3 klasių mokiniai dalyvavo velykinėje popietėje, kurioje dėliojo dėlionę, įminė mįsles, žaidė žaidimus, rideno margučius. Visus lydėjo džiugi pavasariška nuotaika. Šventės pabaigoje Velykė visoms grupėms  ir klasėms padovanojo po krepšelį dovanų.

Nuotraukos                                     Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Giedrė Neverauskaitė

                                                *****

Vaikams patinka stebėti, tyrinėti, eksperimentuoti, tačiau į dar daug kilusių klausimų patiems rasti atsakymus sunku.

Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Ingrida Simonavičienė kartu su vaikais „Spalviukų“ grupę „pavertė“ į didelę laboratoriją, kurioje tyrinėjome magneto savybes, stebėjome, kaip vandenyje skleidžiasi popierinės gėlytės žiedlapiai, kaip lėtai ir įdomiai dažai nudažo vandenį. Sužinojome kaip ir kodėl ima šokti razinos, išsiveržia „ugnikalnis“, kodėl nesprogsta adata perdurtas balionas, išgirdome taurių muziką. Tačiau daugiausiai gerų įspūdžių patyrėme patys piešdami ant pieno. Vaikai sakė, kad tai patys gražiausi, įdomiausi jų piešiniai. Tik gaila – jų negalėjome nunešti į parodą.

Nuotraukos                                                                          Auklėtoja Virginija Biliukevičienė

                                                *****

KONCERTAS LIETUVAI

Kovo 10 dieną „Spalviukų“ grupės ugdytiniai savo draugus ir tėvelius pakvietė į koncertą, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Koncerto metu vaikai dainavo daineles, deklamavo gražiausias lietuvių poetų eiles apie Lietuvą, gimtinę, tėviškę, lietuvišką kalbą, šoko. Dėkojame meninio ugdymo pedagogei Laurai Gedgaudaitei.

Nuotraukos       Filmuota medžiaga                                     Auklėtoja Virginija Biliukevičienė

                                          *****

            Meninio skaitymo konkursas

Kovo 9 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko meninio skaitymo konkursas  „Gražiausi žodžiai Lietuvai“ I-as etapas. Skaitovai mus džiugino lietuvių poetų eilėmis, vertė įsiklausyti ir įsijausti į žodžių skambesį ir prasmę.Mažieji skaitovai sužavėjo visus savo natūralumu, drąsa ir tvirtai ištarto žodžio galia.

Dalyviai buvo vertinami pagal tris amžiaus grupes: I grupė – 3–4m, II grupė – 5–6 m, III grupė – 7–10 m. Vertinimo komisijai teko sunki užduotis: iš gausaus būrelio išrinkti tik tris skaitovus, kurie atstovaus mūsų Slengių mokyklą-daugiafunkcį centrą rajoniniame skaitovų konkurse.

   Nugalėtojai:

Paulius Stonkus (auklėtoja Asta Jonaitienė).

Ieva Liubinaitė (auklėtoja Giedrė Neverauskaitė).

Ąžuolas Ožinskas (mokytoja Indrė Malinauskienė).

Linkime jiems kuo geriausios sėkmės!

Norime padėkoti Dailei Docienei, kuri dalyvių ir žiūrovų širdis pripildė paslaptingosios arfos muzikos garsų. Visi mintimis kažkur trumpam išskrisdavo ir vėl sugrįždavo….  Ačiū visiems už žavias akimirkas.

Nuotraukos                                                                                                Indrė Malinauskienė

                                               *****

                            „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“

Kovo 8 d. Gargždų „Minijos“ progimnazijoje vyko „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių varžybos.

Mūsų Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro 2–3 klasių komanda pasiruošė ir pirmą kartą dalyvavo šiose varžybose.

Po labai atkaklios kovos mūsų komanda laimėjo 4–ą vietą. Organizatoriai pasveikino ir pasidžiaugė mūsų šauniu komandos debiutu šiose varžybose. Su nekantrumu laukiame kitų metų varžybų.

                      Dėkojame mokiniams už sportinį ryžtą ir siekimą laimėti!

Komandą varžyboms ruošė pradinių klasių mokytojos Aušra ir Indrė.

                                          *****

Kovo 4 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre šurmuliavo Kaziuko mugė. Nuo pat ryto vaikus pasitiko nuotaikinga liaudiška muzika. Teatro būrelio vaikai su mokytojomis apsilankė Ginduliuose, kur supažindino mažuosius ugdytinius su šv. Kazimiero dienos tradicijomis. Mokyklos klasės virto „turgaus paviljonais“. Vyriausieji moksleiviai, sušokę šokį „Kur joji, Jonai“, paskelbė mugės atidarymą. Kiekvienais metais mokiniai su dideliu nekantrumu laukia šios šventės, kurios metu turi galimybę išsidėlioti savo kruopščiai padarytus gaminius, bei bent akimirkai tapti tikrais prekybininkais. Vaikai prekiavo savo rankų darbo lankstiniais, piešiniais, lipdiniais, aksesuarais.  Smaližiai galėjo įsigyti įvairiausių skanėstų: saldainių, sausainių, vaflių, pyragų ir kitų kepinių. Šventės pabaigoje galėjome gėrėtis vaikų etnomuzikavimo studijos, vadovaujamos J. Kavaliausko pasirodymu. Nuoširdžiai dėkojame tėveliams, grupių auklėtojoms ir mokytojoms, padėjusioms vaikams pasiruošti šiai gražiai šventei, bei mokyklos administracijai, už nuostabų erdvių papuošimą. Malonu, kad dalyvavusieji mugėje išsinešė ne tik gausių lauktuvių, bet ir šiltą pavasarišką nuotaiką.

Nuotraukos                                                                                  Mokytoja Aušra Strakšienė

                                                 *****

                        SAUGAUS ESIMO RYTMETYS

Gerėjant orams vis daugiau laiko vaikai praleis žaisdami, bėgiodami, važinėdamiesi dviračiais lauke, todėl labai svarbu, kad jie ne tik žinotų saugaus eismo kelyje taisykles, bet ir jų laikytųsi.

„Spalviukų“ ir „Smalsučių“ grupių ugdytiniams apie saugų eismą gatvėje pasakojo Klaipėdos miesto bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė. Policijos šuo Amsius, vaikus ir išdykėlį kiškutį (auklėtoja Greta Rukaitė) mokė saugiai pereiti gatvę, o už teisingus atsakymus į klausimus apie saugų eismą dovanojo atšvaitus.

Vaikai tarpusavyje rungtyniavo estafetėse: važiavo paspirtukais, rideno kamuolį per tunelį, „vairuodami“ automobilį turėjo saugiai pravažiuoti stoteles, pasakyti koks tai kelio ženklas ir kt. Po estafečių neskubėjome išsiskirti – kalbėjomės, dalinomės įspūdžiais ir nutarėme vėl susitikti.

Nuotraukos                        Priešmokyklinio ugdymo pedagogės Virginija Biliukevičienė, Ingrida Simonavičienė.

                                              *****

                   IŠVYKA Į SAUGAUS EISMO KLASĘ

Vaikams patinka keliauti, o keliauti su draugais-ypač smagu!  Šį kartą „Spalviukų“ ir „Smalsučių“ priešmokyklinukai lankėsi Klaipėdos miesto policijos komisariate „Saugaus eismo“ klasėje. Čia padedami kelių policininko Nerijaus Stankaus vaikai prisiminė saugaus elgesio kelyje taisykles, sužinojo kur ir kada saugu važinėtis dviračiu, kaip saugiai sėdėti automobilyje ar autobuse, žiūrėjo filmukus, kas gali atsitikti jei kelyje elgiesi neatsargiai.

Nuotraukos                                      Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogės Ingrida ir Virginija

                                              *****

                           DAILYRAŠČIO KONKURSAS

Vasario 3 d. mūsų pradinėje mokyklėlėje vyko dailaus rašto konkursas „Rašyk dailiai 2016“. Jame dalyvavo  1–3 klasių moksleiviai. Mokiniams reikėjo kuo dailiau, tvarkingiau ir be klaidų ar braukymų nurašyti duotą tekstą. Vaikai labai stengėsi, todėl išrinkti nugalėtojus buvo be galo sunku. Dėkojame visiems dalyvavusiems moksleiviams ir sveikiname nugalėtojus!

1-ąsias vietas užėmė: Kamilė Jakaitė (1 klasė), Elinga Dovidavičiūtė (2 klasė), Chimenė Mockutė (3 klasė);

2-ąsias vietas užėmė: Lukas Rudys (1 klasė), Domantas Navickas (2 klasė), Kotryna Valiūtė (3 klasė);

3-ąsias vietas užėmė:  Naglis Pocius (1 klasė), Aras Ožinskas (2 klasė), Konstantinas Černuševičius (3 klasė).

Nuotraukos                          Mokytoja Aušra Strakšienė

                                            *****

             PRIEŠMOKYKLINUKAI MOKĖSI RŪŠIUOTI

Ir dideli ir maži, visi privalome saugoti ir tausoti gamtą. Kad išmoktume rūšiuoti buitines atliekas, sužinotume, kas atsitiks, jeigu šiukšles nerūšiuosime „Smalsučių“ ir „Spalviukų“ priešmokyklinių grupių ugdytiniai keliavo į Gargždų VšĮ „Gargždų švara“. Čia vaikai ne tik mokėsi kaip teisingai rūšiuoti buitines atliekas, bet ir sužinojo, kas atsitiktų, jeigu atliekos nebūtų rūšiuojamos, pamatė, kiek daug žmonių turi dirbti, kad šiukšlės vėl virstų buityje reikalingais daiktais.

Nuotraukos                                         Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogės Ingrida ir Virginija

                                        *****

VALANDĖLĖ BIBLIOTEKOJE

Sausio 19 dieną „Spalviukų“ grupės ugdytiniai lankėsi Klaipėdos rajono Jono Lankučio viešosios bibliotekos Slengių filiale. Juos svetingai sutiko bibliotekininkė Rūta Znakovienė. Ji pakvietė pasiklausyti pasakojimo apie bibliotekininko profesiją ir nuostabų knygų pasaulį, parodė bibliotekoje esančias knygas, žurnalus, laikraščius. Vaikams labai patiko klausytis eiliuotos pasakėlės, vartyti knygeles ir piešti piešinėlį bibliotekai.

Dėkojame bibliotekininkei už įdomią valandėlę

Nuotraukos                                            Auklėtoja Eglė Šaknaitytė

*****

PIRMOKAI

JAU ŽINO, KAS YRA OPERA

Sausio 19 dieną pirmos klasės mokiniai vyko į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą žiūrėti 2 veiksmų operos „Bulvinė pasaka“. Progą pamatyti „Auksinio scenos kryžiaus“ pelniusią operą padovanojo Kalėdų Senelis. Įspūdžiai, pažiūrėjus operą, patys geriausi. Nebuvo nė vieno mokinio, kuris išeitų nepatenkintas ar nusivylęs.

Dėkojame Urtės ir Gabrieliaus mamytėms už pagalbą organizuojant šią išvyką.

                                                *****

                            LAISVĖS DIENOS GYNĖJŲ MINĖJIMAS

                         Sausio 13-oji –

Ašara širdy.

Keturiolika gyvybių…

Jie neužmiršti.

Tai pagarba, atmintis žuvusiems už Lietuvos Laisvę. Prieš 25-erius metus, tą šaltą Sausio naktį prie Lietuvos televizijos bokšto žuvo mūsų tautiečiai, žuvo, kad mes gyventume laisvi ir laimingi. Jie paaukojo savo jaunus gyvenimus už mūsų gyvenimą.

Šį rytą languose sužibo žvakutės, simbolizuojančios atmintį ir vienybę. Visa mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė įsijungė į pilietinę akciją „Atmintis gyva, nes liudija“. Mokytojos pirmos pamokos, o auklėtojos ryto rato metu vaikams įsegusios neužmirštuolės žiedą, priminė dienas, kai mūsų tautos laisvei buvo iškilęs didelis pavojus, kad Lietuva turi 14 didvyrių, kurie paaukojo savo gyvybę, kad mes būtume laisvi.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

                                                  *****

     TRYS KARALIAI

Sausio 6 d. švenčiama šventė, kuria tradiciškai pasibaigia kalėdinis laikotarpis.  Trys Karaliai – Kasparas („Saulutės“ gr. ugdytinis Vitas), Merkelis („Boružėlės“ gr. ugdytinis Gvidas) ir Baltazaras („Saulutės“ gr. ugdytinis Benas) nešini auksu, smilkalais ir mira nepraėjo pro šalį ir aplankė „Boružėlės“ ir „Saulutės“ gr. vaikus bei centro darbuotojus. Vaikai buvo supažindinti su Trijų Karalių šventės papročiais, gražiai atsisveikino su eglute.

Sakoma: nuo Kalėdų iki Trijų Karalių diena pailgėja per gaidžio žingsnį.

Nuotraukos                     Auklėtoja Jurgita Jusupova

                                         *****

  Žiemą gerai, žiemą būna Kalėdos

Šv. Kalėdos yra svarbiausia metų šventė. Jų laukimas vaikams suteikia paslapties, džiaugsmo, dėmesio vienas kitam, mažų stebuklų…

Stebuklą kūrėme visi, maži ir dideli. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras virto LEDO RŪMAIS, kuriuose atgijo trys nuostabios pasakos. Pirmos klasės mokiniai ir jų mokytoja Virginija Bučkienė pasekė „Ledinuką“, antrokai su mokytoja Aušra Strakšiene „Raudonkepuraitę“, o trečiokai ir jų mokytoja Indrė Malinauskienė „Dvylika mėnesių“.

Kalėdų nuotaiką atnešusi šventė visiems suteikė daug teigiamų emocijų.

Šventės akimirkos                                                                                          Mokytoja Indrė Malinauskienė

                                               *****

POPIETĖ LĖLIŲ TEATRE

Gruodžio 17 dieną Slengių mokyklos -daugiafunkcio centro 1 klasės mokiniai artėjančių Kalėdų proga apsilankė Lėlių teatro būstinėje. Apsilankę Kalėdų Senelio svetainėje, kartu su vyriausia nykštuke šventėme Kūčias. Teatro veikėjų veikla priminė papročius, kaip žmonės ruošdavosi šventėms. Svetainėje tvyrojo ramuma, ateinančio stebuklo laukimas. Mokiniai galėjo prisiminti Kūdikėlio Jėzaus gimimo istoriją ir suprasti Kalėdų džiaugsmą. Apdovanoti dovanėlėmis, pajutę laukimo paslaptį, grįžome į namučius savo Slengių mokyklėlę.

Mokytoja  Virginija Bučkienė

                                                    *****

KALĖDOS „LEDO ŠALYJE“

Šiemet mūsų mažieji, ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai, kartu su auklėtojomis ir meninio ugdymo pedagoge pasiruošė ir visiems susirinkusiems tėveliams, seneliams ir kitiems artimiesiems padovanojo gražias šventines akimirkas. Kalėdinėse popietėse šauniai pasirodė visi vaikai ir jų auklėtojos, kurios kartu su vaikais vaidino, šoko, dainavo. Tačiau labiausiai vaikai, žinoma, laukė Kalėdų senelio iš „Ledo šalies“ ir jo dovanų, todėl labai stengėsi parodyti jam, kaip gražiai jie dainuoja, šoka. Neliko be dovanos nė vienas vaikas, nes visi puikiai atrodė ir buvo labai geri. Salėje kas vakarą klegėjo vaikų juokas, šurmulys ir džiaugsmas.

Dėkojame auklėtojoms, meninio ugdymo pedagogei Rimai ir vaikų tėveliams, padėjusiems pajusti Kalėdų šventės dvasią.

Nuotraukos

                                             *****

      Išsiųsti Kalėdiniai sveikinimai į Londoną, į Lituanistinės etnokultūros ir dramos mokyklą „Bitė“. 

            Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie draugystės užmezgimo su Anglijos lietuvių vaikais.

                                                     *****

ANGLŲ KALBOS EDUKACINIS ŽAIDIMAS-VIKTORINA

„HARD NUTS“

        Lapkričio 27 d. Slengių mokykos-daugiafunkcio centro 3 klasės moksleiviai (Kamilė Balčiauskaitė, Konstantinas Černuševičius, Deivid Gerasimov, Orestas Jurkus, Chimenė Mockutė) dalyvavo Klaipėdos rajono pradinių klasių edukaciniame žaidime-viktorinoje „Hard Nuts“ („Kieti Riešutėliai“), kuris vyko Gargžduose, „Minijos“ progimnazijoje. Mūsų mokyklos komanda, pasivadinusi „Autumn Colours“ („Rudens Spalvos“) parodė savo anglų kalbos žinias ir gebėjimus, atlikdama užduotis apie gamtą, gyvūnus, namų aplinką, aprangą, kelią į mokyklą. Visos komandos buvo apdovanotos skirtingomis nominacijomis. Mūsų mokyklos komanda pelnė „Greičiausiai atlikusi užduotis komanda“ nominaciją.

Nuotraukos                                                                                          Mokytoja Aušra Strakšienė

                                                   *****

Lapkričio paskutinę savaitę mūsų mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai, paskatinti mokytojų ir paraginti tėvelių, dalyvauja respublikiniame edukaciniame konkurse „Olympis 2015“. Konkurso tikslas – sudominti mokinius mokomuoju dalyku ir skatinti mokinių mokymosi motyvaciją. Ši rudens sesija labai derlinga, lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo ir anglų kalbos žinias panoro pasitikrinti net 26 antros ir trečios klasės mokiniai.

Linkime mokiniams sėkmės ir lauksime galutinių rezultatų.

Nuotraukos                                                                                            Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

                                             *****

Lapkričio 18 dieną, Gargždų mieste, „Minijos“ progimnazijoje, vyko mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Konkurso organizatoriai yra Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (toliau – LMNŠC), Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (toliau – SMLPC), savivaldybės.

Šio konkurso tikslas –  ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Į konkursą noriai įsitraukė ir Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda, antros ir trečios klasės mokiniai: Deivid Gerasimov, Kotryna Valiūtė, Arnas Žulkus, Danielius Urban, Saulė Rogovenko. Vaikus į konkursą lydėjo jų mokytoja Indrė Malinauskienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vilija Veiverė.

Konkurse varžėsi 12 komandų, kurios dalyvavo 2 estafetėse, taip pat turėjo atsakyti į klausimus sveikos gyvensenos tema bei komandų kapitonai gavo savo individualią užduotį. Mokytoja ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė taip pat turėjo atsakyti į komisijos užduotą klausimą apie žmogaus saugą.

Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda pasirodė puikiai, buvo drąsūs, greiti bei parodė puikias žinias. Po konkurso vaikai buvo labai laimingi, renginys jiems suteikė daug įspūdžių, bei žinių. Komandos buvo apdovanotos prizais, bei padėkos raštais.

Nuotraukos                                                                  Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vilija Veiverė

                                               *****

          Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti  jau tryliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios – Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis yra MOZAIKA.

Klasėse ir grupėse buvo aiškinamasi žodžio „tolerancija“ reikšmė, aptariama su vaikais: ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje ir piešiamos bei gaminamos mozaikos.

Dorinio ugdymo mokytojos Laima Anužytė-Kilnė ir Inga Baužienė sukvietė visus 1–3 klasių mokinius į tolerantišką pamoką Pamoka prasidėjo neįprastai – direktorė visus bendruomenės narius pakvietė tylos minute pagerbti visas aukas, kurios žuvo Paryžiuje, per teroristų surengtą ataką.

Šioje pamokoje buvo aptariama ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius netolerancijos ar tolerancijos pavyzdžius vaikai prisimena ar žino; pateikta pavyzdžių, susijusių su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei; paanalizuota, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam, kitokiam. Visos grupės ir klasės puikiai atliko namų darbus, pristatė savo kurtas mozaikas. Dėkojame visoms auklėtojos ir mokytojoms kūrybiškai įsijungusioms į tolerancijos dienos minėjimą.

Tikime, jog kuo anksčiau vaikai supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų visuomenėje.

Mozaikos                                                                    Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

                                                *****

„Pyragų dienos“ akcijos metu buvo surinkta 225,73 Eur.

Šias paaukotas lėšas Mokyklos tarybos narė D. Gerasimovienė pervedė „Išsipildymo akcijai 2015“.

Dėkojame už Jūsų gerumą!

*****

„PYRAGŲ DIENA“

Šiais metais mūsų mokykla pirmą kartą įsijungė į visuomenės iniciatyvą „Pyragų diena“, kurios tikslas – pagelbėti mažiesiems Lietuvos ligoniukams. Visa mokyklos bendruomenė liko neabejinga šiai gerumo akcijai. Penktadienio ryte visos grupės ir klasės pakvipo gardžiausiais kepiniais, kuriais buvo kviečiami vaišintis visi bendruomenė nariai ir Sendvario seniūnijos darbuotojai. Diena buvo išties gerumo kupina, ne tik mėgavomės pyragais, bet ir dosniai aukojome „Išsipildymo akcijai 2015“. Juk visuomet geriau duoti, negu imti. Visos Jūsų paaukotos lėšos bus pervestos „Išsipildymo akcijai“.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie kepėte pyragus, aukojote ir padėjote organizuoti šią „Pyragų dieną“. Ačiū už Jūsų gerumą!

Akimirkos

                                                   *****

    PIRMOKŲ IŠVYKĄ Į P. DOMŠAIČIO GALERIJĄ

Lapkričio 4 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro 1 klasės mokiniai vyko  į Klaipėdos miesto P. Domšaičio  paveikslų galeriją. Ten vyko edukacinė veikla – užsiėmimas „Kaip žuvytė vandenyną perplaukė“.
Moksleiviai stebėjo pasaką – filmą apie žuvytę. Vėliau, parodos eksponatuose turėjo surasti stebėtos pasakos elementų. Po atidžių ieškojimų, sekė praktinis darbas – daryti žuvytę. Taip mokiniai pagal rodomą pavyzdį mokėsi piešti formą, atskirti galvą, akis, pripiešti pelekus. Toliau sekė aplikacijos įgūdžių taikymas. Kai kurie savarankiškai, kai kurie su pagalba, tačiau žuvytę užbaigė sėkmingai. Jas, parsivežę į mokyklą, patalpinome stende. Tai primins mums išvyką ir gerus įspūdžius.

Nuotraukos                                                                                                  Virginija Bučkienė

                                                   *****

Lapkričio 2 diena – Vėlinės – mirusiųjų pagerbimo diena. Tad šią dieną, po rudens atostogų sugrįžę mokiniai, buvo pakviesti prisiminti ne tik savo mirusius artimiuosius, bet ir tuos mirusiuosius, kurie yra pamiršti, kurių kapų niekas nelanko. Dorinio ugdymo mokytojų Laimos Anužytės-Kilnės ir Ingos Baužienės iniciatyva buvo kviečiami visi pradinių klasių mokiniai ir jų tėveliai įsijungti į akciją „Uždek žvakutę ant pamiršto kapo“. Visas paaukotas žvakutes kartu su 3 klasės mokiniais nunešėme į Gindulių kapinaites. Aprinkę lapus nuo pamirštų kapų, uždegėme po šviesos žiburėlį tiems, kurių niekas neprisimena ir seniai nebelanko.

Tariame nuoširdų AČIŪ visiems mokiniams ir jų tėveliams, prisijungusiems prie šios akcijos.

Nuotraukos

                                              *****

                      Integruota diena „Rudens pintinė“

             Spalio 23 d. mūsų mokyklėlėje – netradicinio ugdymo diena. Rytas prasidėjo kvapnios žolelių arbatos, saldintos medumi,  gėrimu. Moksleiviai ragavo įvairiausių skonių – čiobrelių, raudonėlio, mėtų, pipirmėtės, melisos arbatų rūšių.

Pasidalinę žiniomis apie tokios arbatos naudą, vaikai rinkosi salėje, kur jų laukė iš Palangos atvykęs nariuotakojų zoologijos sodas.

Vaikai apžiūrėjo gyvus eksponatus, išklausė pasakojimų, net galėjo rankoje palaikyti gyvą didžiulį tarakoną.

                Grįžus mokyklon, laukė tikras protų mūšis. Moksleiviai skirstėsi komandomis, galvojo pavadinimus, piešė emblemas, kūrė prisistatymus, sprendė kryžiažodžius, atpažino įvairių medžių lapus. Komandų kapitonai užrištomis akimis bandė atpažinti įvairius vaisius bei daržoves. Užduotys buvo vertinamos riešutėliais, kuriuos šventės pabaigoje komandos iškeitė į saldainius. Diena buvo kupina gerų įspūdžių ir emocijų.

Nuotraukos                                                                       Aušra Strakšienė

                                                  *****

RUDENĖLIO ŠVENTĖ „NEIŠMINDYK DARŽO“

Spalio 22 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre įvyko graži Rudenėlio šventė. Darželio vaikai laukė rudenėlio ir gražiai jį pasveikino. Atskubėjęs dėdė Rudenėlis su gausia gėrybių kraite, lapų karūna (auklėtoja Jurgita Jusupova) dovanojo daug nuostabių akimirkų ir rudens gėrybių. Vaikai buvo pasipuošę vaisių, daržovių, uogų, grybų karūnėlėmis. Į daržą iš pamiškės atšuoliavo kiškutė Piškė (auklėtoja Virginija Juškienė)  ir voveraitė Tindė Rindė (auklėtoja Giedrė Neverauskaitė), atskrido  boružėlė (meninio ugdymo pedagogė Laura Gedgaudaitė).

Dėdė Rudenėlis  kartu su vaikučiais dainavo daineles, žaidė žaidimus bei klausėsi vaikų deklamuojamų eilėraščių apie rudenį, vaisius, daržoves ir grybus. Vyko spalvota mįslių viktorina, kurią pravedė saldžioji Vyšnaitė ( auklėtoja Aistė Korsakienė). Rudenėlį sužavėjo vaikų rudens gėrybių parodėlė. Po gražios šventės visi vaišinosi rudeninėmis vaišėmis.

Nuotraukos                                                                                                               Auklėtoja Jurgita Jusupova

*****

ŠVENTINIS RYTMETYS „DĖDĖ DERLIUS ATVAŽIAVO“

           Išaušo ypatingas spalio 21 dienos rytas Gindulių darželyje. Į spalvingais, rudeniniais lapais pasipuošusią salę, rinkosi visų grupių vaikučiai. Jie taip pat buvo pasipuošę įvairiaspalvėmis karūnėlėmis: vaisių, daržovių ir miško gėrybių. Vaikučius pradžiugino atskubėjęs Dėdė rudenėlis (auklėtoja Greta Rukaitė). Jis atvyko nešinas didžiule pintine obuolių. Jį į šventę pakvietė gražiu eilėrašiu apie lietų, ,,Spalviukų” grupė (priešmokyklinio ugdymo pedagogė Virginija Biliukevičienė). Ugdytiniai orginaliais judesiais vaizdavo dulksną, liūtį, audrą. Vaikai kartu su Dėde darliumi mynė mįsles, klausėsi pasakos „Avižėlė ir Rugelis“, kurią pasekė Dėdė derlius. Visos grupės savo rateliuose žaidė žaidimus: ,,Grybs, grybs”, ,,Žirniukas ir pupytė” (meninio ugdymo pedagogė Laura Gedgaidaitė). Ugdytiniai aktyviai dalyvavo renginyje, buvo mandagūs. Nuotaikinga šventė baigėsi. Rudenėlis atsisveikino, bet pažadėjo lepinti savo gėrybėmis.

Filmuota medžiaga                                                                           Auklėtoja Greta Rukaitė

*****

Skip to content