Menu Close

2012 -2013 mokslo metų mokyklos naujienos

BŪSIMŲJŲ PIRMOKŲ ĮSPŪDŽIAI MOKYKLOJE

Būsimieji pirmokėliai rugpjūčio 19-21 dienomis svečiavosi mokykloje–daugiafunkciame centre. Čia su įvairiomis užduotimis, dainomis ir šokiais jų laukė pradinių klasių ir choreografijos vyr. mokytoja Indrė Malinauskienė.  Akimirkos iš susitikimo…

 

*****

SMAGIŲ VASAROS ATOSTOGŲ!

*****

„Vėlungio“ stovykla

 

          Birželio 6-9 d. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro mokiniai, visus metus dalyvavę neformalaus ugdymo veikloje „Etnomuzikavimo studija“, kartu su mokytojais Ingrida Simonavičiene ir Jonu Kavaliausku turėjo galimybę pailsėti ir praplėsti akiratį vaikų ir jaunimo etninės kultūros stovykloje „Vėlungis“.

         Kūrybinės stovyklos dalyviai tris dienas mokėsi tradicinių liaudies amatų:

keramikos, tekstilės, kuršiškos juvelyriškos, liaudies tapybos. Stovyklos metu vaikai darė šiaudo birbynes, drožinėjo iš medžio, liejo žvakes, muzikavo, žaidė žaidimus, inscenizavo pasakas, šoko folklorinių šokių vakaruose, klausėsi šiurpių, vyko į pažintines ekskursijas.

         Stovyklautojus ypač sudomino stovyklos svečiai: Vytautas Švažas, grojantis ne vienu savo pagamintu instrumentu, muzikantas Saulius Petreikis, grojantis įvairiais pasaulio instrumentais, lietuviško kino kūrėja Jūratė Leikaitė, pristačiusi savo kurtus animacinius filmus paremtus lietuvių tautosaka, mitologija, šilutiškė pedagogė Vaida Galinskienė, kalbėjusi ne tik Klaipėdos krašto tarme, bet ir pristačiusi kitų etnografinių regionų tarmes.

         Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai aplankė viešosios bibliotekos Girulių filialą – bendruomenės namus, kur vyko baigiamasis tradicinės vaikų ir jaunimo etnokultūrinės stovyklos „Vėlungis“ koncertas.

         Už galimybę dalyvauti stovykloje dėkojame „Vėlungio“ organizatoriams ir muzikos mokytojui Jonui Kavaliauskui.

Nuotraukų galeriją rasite  ČIA

*****

„SUDIE, MOKYKLA“

         Gegužės 31 dienos rytas aušo ūkanotas. Tai nesutrukdė Slengių mokyklos– daugiafunkcio centro vaikams, mokiniams, pedagogams bei tėveliams susirinkti į paskutinės mokslo metų dienos renginį “SUDIE MOKYKLA”. Ratelyje susėdę, apibendrinome mokslo metus, kaip permainingai gyvenome, vėliau įsikūrėme, nepamiršdami pagrindinės savo pareigos – mokytis. Kiekvienas ugdytinis savo amžiaus tarpsnyje buvo perkeltas į aukštesnę pakopą t.y. palypėjo dar vienu žingsneliu aukštyn. Visi tuo džiaugėmės. Deja, du ketvirtokai – Domantė Osinaitė ir Povilas Rubinas baigė pradinių klasių ugdymo programą ir toliau ugdysis kitose mokyklose. Šie du moksleiviai sudarė pirmąją Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro baigimo laidą. Su kitais moksleiviais susitiksime rudenį. Tikimės gausaus pirmokų būrio. Susirinksime pasikeitusiose patalpose, su naujais baldais, informacinėm technologijom, sutvarkyta aplinka. Direktorė Laima Anužytė–Kilnė padėkojo visiems už visus gerus darbus ir atsisveikinome iki kitų naujų mokslo metų.

        Nuotraukų galeriją rasite  ČIA

*****

Ikimokyklinukų išvyka į “Gamtos perlą”

    Gegužės 30 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro mišrios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, lydimi auklėtojų Virginijos Juškienės ir Jurgitos Spyčiūtės bei auklėtojos padėjėjos Virginijos Mikšienės, išvažiavo į Karklę, kur įsikūręs ”Gamtos perlas”.

                ”Gamtos perle” vaikai turėjo progą apžiūrėti mini zoologijos sodą. Didelį įspūdį vaikams paliko smalsūs vilkų žvilgsniai, stumbrai, smaližė meškutė, stručiai bei šernai.
                 Vaikai aplankė unikalų trofėjų muziejų.  Zoo muziejaus gidė labai įdomiai papasakojo apie gyvūnus. Čia vaikai išvydo dramblį  ir žirafą, kurie pribloškė savo dydžiu, liūtus, zebrus, raganosį, bezdžiones, krokodilą, mešką, įvairių paukščių ir daug kitų egzotinių gyvūnų.
                 Vaikai linksmai laiką leido įrengtoje žaidimų aikštelėje. Taip nepastebimai praėjo kelios valandos. Vaikai grįžo pavargę, bet pilni įspūdžių ir geros nuotaikos.
Nuotraukų galeriją rasite  ČIA

*****

Turistinis žygis „Į gamtą“

         Šį pavasarį permainingas klimatas. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro pradinių klasių moksleiviai savo žygį į gamtą planavo gegužės 31 d. Mokytoja Ingrida Simonavičienė, radusi informaciją apie lietingą dieną, pasiūlė keliauti gegužės 30 d. Minėta informacija pasitvirtino ir gegužės 30 d. “slengiukai” ištraukė į žygį. Gamtinės oro sąlygos buvo labai tam palankios – švietė saulė, gaivino vėjelis. Žygio vieta -Triušelių žvyro karjeras – tvenkinys. Tikslas – smagiai praleisti laiką, įveikiant estafečių rungtis, žaidžiant lauko žaidimus: futbolą, badmintoną. Taip pat rungtyniaujant asmeninėse vikrumo, taiklumo ir kitose netradicinėse rungtyse. Keliavusios kartu mamytės padėjo sutelkti vaikučius veiklai. Kartu keliavo mokyklos darbuotoja Rūta Liaugaudienė. Ji buvo atsakinga už pietus gamtoje. Kol moksleiviai su mokytojomis šėliojo tvenkinio prieigose, suaugusieji ruošė užkandžius, teikė vandens atsigaivinimo paslaugas. Budrios suaugusiųjų akys nuolat stebėjo vaikų aktyvią veiklą. Vaikai, prisiekę saugaus elgesio instruktažui, buvo itin drausmingi ir atsargūs. Žygis į gamtą pasisekė – dar labiau sustiprėjo draugystė, tarpusavio bendravimas, asmeninis brandumas. Daug pastangų šiam žygiui pridėjo mokytoja I. Simonavičienė. Ji parašė projektą šiai veiklai ir mokyklos bendruomenė gavo finansinę paramą. Raudonavom su kepuraitėm tvenkinio pakrantėje lyg bruknės.Ta proga įsigijome ne tik kepuraičių, bet ir kitokio, įvairaus ir taip reikalingo sportinio inventoriaus. Ačiū visiems dalyviams ir geros sportinės vasaros visiems!

         Nuotraukų galeriją rasite  ČIA

*****

SVEIKINAME!

          Džiugą Šalašavičių, priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtinį, užėmusį II vietą (su pagrindine šokėja) ir III vietą (su antra partnere) Lietuvos sportinių šokių federacijos reitingo varžybose “Šventoji 2013”.

          Džiugas nuo šių metų kovo mėnesio lanko pramoginius šokius kolektyve “Žuvėdra”. Birželio 5 dieną berniuko laukia ir antrasis parketo išbandymas. Linkime Džiugui ir jo šokių partnerėms didžiulio pasisekimo šokių sukūryje.

Nautraukų galeriją rasite ČIA

*****

Dviratininkai ruošiasi vasarai

   Gegužės 27 d. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro kiemas puikavosi įvairaus stiliaus dviračiais. Mat jų savininkai pasirūpino jais atvykti į mokyklą, nes tą rytą vyko dviračių registaracija policijos registre bei suteikiami identifikavimo numeriai. Pastarieji buvo išgraviruojami ant dviračio rėmo, taip pat priklijuojamas lipdukas. Tokiu būdu bandoma ekologiškiausią transporto priemonę apsaugoti nuo ilgapirščių. Policijos darbuotojai dviračių eismo dalyviams dar priminė saugaus eismo taisykles: šalmo dėvėjimas būtinas, į gatvę važiuojama tik nuo 14 metų. Už šią veiklą esame dėkingi nepilnamečių reikalų vyr. specialistei D. Pipirienei, viešosios policijos prevencijos poskyrio vyr. patrulei L. Gedrimienei, tyrėjui A. Burbai.

Nuotraukų galeriją rasite ČIA

*****

Padėk sau ir kitiems

        Gegužės 15 d. Slengių mokykla–daugiafunkcis centras sulaukė ypatingų svečių: atvyko Klaipėdos r. Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja I. Šaulytė , vyr. specialistė S. Tverskienė, gyd. V. Jasmontaitė, Nepilnamečių reikalų inspektorė D. Pipirienė. Su viešniomis atvyko kaimynai – Jakų skyriaus mokinukai su savo mokytojomis. Garbiosios viešnios atsivežė veiklos programą “Padėk sau ir kitiems”. Šioje programoje ir sudalyvavome – Slengių mokyklos–daugiafunkcio mokinukai ir Jakų skyriaus ugdytiniai. Kaipgi kitaip – juk kaimynams susitikus – gyvena draugystė. Tokiu šūkiu sutikome svečius, šio šūkio dvasią jautėme viso renginio laiką. Susitikę vieni kitus pasveikinome trumpomis programėlėmis apie draugystę, kultūringą elgesį, žinoma, pabrėždami, kad patyčių mums nereikia ir visi mes jų vengiame. O kad būtų įtikinamiau, įvairias patyčių situacijas pateikė rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja I. Šaulytė. Visi mokiniai diskutavo grupėse, teikė tinkamiausius, teisingiausius, jų požiūriu, atsakymus. Specialistės komentavo, aiškino, papildė teiginius apie patyčias, atsakomybę ne tik vaikų atžvilgiu, bet ir suaugusiųjų. Kai svečių užduočių kraitelė ištuštėjo, renginio dalyviai tapo lyg labiau sąmoningesni, ramesni ir tylesni. Turėjo laiko kiekvienas mokinukas pasibelsti į savo širdelę ir suklusti – ar aš nesu tas, kuris teikia patyčias? Taip pat ir suaugusieji…
         Pasibaigus renginiui, atsisveikinome, kaip dera, su viešniomis, su kaimynais – Jakų mokiniais ir pasižadėjome būti draugiškais – juk čia gyvena draugystė!
Nuotraukų galeriją rasite  ČIA

*****

Sveikiname 4 klasės mokinę Domantę Osinaitę, kuri puikiai pasirodė Klaipėdos r. ketvirtų klasių mokinių olimpiadoje “Žiniukas 2013”.

Mokinę paruošė pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė.

*****

Darom 2013

          Sugrįžus lauktam šiltajam pavasariui, kiekvienam piliečiui kyla noras būti daugiau gamtoje. O čia akis pamato seną iš žiemos likusią popieriaus skiautę, senus šapus bei išdžiūvusią žolę, pro kurią taip sunkiai kalasi jauna žolytė. Todėl keletą metų iš eilės, Respublikos mąstu kiekvienais metais vykdomos aplinkos švarinimosi akcijos. Šiemet, atsinaujinančio Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro darbuotojai ir visi ugdytiniai, prisijungėme prie šios labai reikalingos misijos. Gegužės 9 dieną visi “įlipome” į darbinius drabužius, apsiginklavome grėbliais, kibirais, maišais bei kita modernia technika ir kibome į darbą. Kadangi visur aplinkui zujo statybininkai, tai mūsų pasirinktas objektas liko sporto aikštynas. Be to tai ir ugdytinių pagrindinė sportinių užsiėmimų vieta, ypač pavasarį, atšilus orams. Kaip dera kiekvienoje talkoje, pasiskirstėme darbo apimtimi ir vieta, už kurią kiekvienas buvo atsakingas. Dirbome visi iš peties dideli ir maži. Mokyklos ūkvedys pjovė šakas. Stipresnieji berniukai vilko jas į vieną krūvą. Kiti vaikai grėbė patvorį. Mokyklos darbininkės vežimaičiais, kibirais gabeno šiukšles į konteinerį. Direktorės rankos dirbo, o budrios akys stebėjo ar visi darbeliai užbaigti iki galo. Oras pasitaikė labai palankus. Įveikę užsibrėžtą tikslą, truputį pavargę, baigėme talkos darbus. Mokyklos direktorė pasidžiaugė vieninga bendruomene, padėkojo už darbą, o ir visi talkininkai likome patenkinti – gera pradžia pusė darbo.

         Nuotraukų galeriją rasite ČIA

*****

Vaisiai ir daržovės – vitaminų šaltinis

        Gegužės 9 dienos rytą Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro ugdytiniai dieną pradėjo susitikimu su visuomenės sveikatos specialiste Irma Karpaviče. Ji paruošė įdomią veiklą pradinių klasių mokiniams bei mokyklos mažiausiems. Pradžioje vyko konkursas tarp pradinių klasių mokinių grupių. Prieš tai mokiniai pristatė savo namų darbus. Jie turėjo paruošę pristatymus apie įvairių daržovių ir vaisių naudą sveikatai. Po to pasiskirstę grupėmis, rungtyniavo, kurie geriau, sumaniau atliks užduotis. Konkursą sudarė 4 rungtys. Pati sunkiausia – kryžiažodžių sprendimas. Čia reikėjo pasukti galveles, norint teisingai išspręsti. Mat apibendrinamasis žodis buvo, kad vaisiai ir daržovės turtingos mineralais, kurie reikalingi žmogaus organizmui. Taigi nugalėtojais tarp grupių tapo: 1. Austėjos Rumskaitės komanda; 2. Emilijos Varnelytės komanda; 3. Aurimo Šapalo komanda; 4. Povilo Rubino komanda; 5. Smiltės Lekstutytės komanda.

          Kadangi vaisių ženkliukų visi surinko daug, sunku buvo išrinkti vieną geriausią, nes vaikai visi pademonstravo puikias žinias, todėl buvo nuspręsta, kad nugalėjo – Draugystė. Visi buvo apdovanoti rašikliais, o klasėms įteikti Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro diplomai už puikias žinias.

         Taip pat vyko pamokėlė ir ikimokyklinukams. Vaikai per žaidimus sužinojo kokios naudingos yra daržovės ir vaisiai. Kad juos valgydami gausime daug vitaminų ir mineralų, dėl to jie augs sveiki ir stiprūs. Buvo du žaidimai, viename vaikai turėjo atskirti rodomus vaisių-daržovių muliažus, kas tai yra vaisius ar daržovė. Kitas žaidimas: kiekvienas vaikas gavo po paveikslėlį, kuriame pavaizduotas vaisius ar daržovė ir turėjo papasakoti kas tai yra vaisius ar daržovė, koks pavadinimas, koks skonis, ir turėjo prilipinti į didelę lėkštę pagal spalvas. Vaikai noriai žaidė, kiekvienas norėjo pasisakyti kokias daržoves valgo, kokias mėgsta, kokius vitaminus žino ir kur jų randasi. Visiems žaidimų pabaigoje buvo užlipinti vaisių-medaliai kiekvienam, vaikai buvo guvūs ir drąsūs, mielai dalyvavo veikloje.

          Visuomenės sveikatos specialistė Irma Karpavičė palinkėjo praktiškai įgyvendinti žinias apie vaisius ir daržoves – vitaminų šaltinį. Mokyklos direktorė padėkojo Visuomenės sveikatos specialistei už nuoširdų bendradarbiavimą su vaikais ir sveikos gyvensenos propagavimą.

          Nuotraukų galeriją rasite ČIA

*****

“AŠ ŠIRDYJE LABAI MYLIU SAVO MAMĄ”

Andrius Borisevičius

       Gegužės 3 d. vyko renginys, skirtas pačiam brangiausiam žmogui – MAMAI, davusiam Didžiausią dovaną – gyvybę. Tikriausiai banaliai skamba vis tie patys renginių pavadinimai – Motinos diena, Mamyčių šventė arba šventė Tau. Kad ir kaip beskambėtų pavadinimas, niekas neužginčys motinos kilnios misijos – užauginti gerą vaiką. Visą gyvenimą jam atsiduoti, jaudintis, rūpintis – gyventi jo rūpesčiais, džiaugsmais.

     Slengių mokykloje–daugiafunkciame centre šį saulėtą vidudienį skambėjo posmai, dainos, vaidinimas – viskas viename koncerte “Tau mano mamyte”. Mokyklos–daugiafunkcio centro direktorė Laima Anužytė–Kilnė pasveikino susirinkusias mamas, palinkėjo joms sveikatos, šventinės nuotaikos. Vaikai iš visos savo širdelės rodė ką išmoko, stengėsi kuo gražiau pasirodyti, kad tik galėtų pradžiuginti mamytes. O šios šypsojosi, braukė slapčia ašarą ir nors valandėlę pabuvo labai laimingos, jausdamos, koks geras, nuostabus mano vaikas. Šioms džiugioms akimirkoms išsipildyti padėjo pradinių klasių mokytoja Ingrida Simonavičienė, muzikos mokytojas Jonas Kavaliauskas. Kitais darbeliais šventės iškilmei prisidėjo visi centro darbuotojai.

     Tebūnie žiedlapiais nuklotas tavo kelias, brangioji Mama!

*****

Šviesoforas – kitaip!

     Balandžio 29 d. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro mokiniai apsilankė Klaipėdos apskrities VPK  Kelių policijos biure, saugaus eismo klasėje.

     Kiekvieną pavasarį švietimo įstaigose yra tapusi tradicija organizuoti veiklą skirtą saugiam eismui. Šiemet, mokyklos direktorė, mums kitaip pasikartoti saugaus eismo taisykes. Nuvykome į edukacinę pamokėlę eismo klasėje, kur mums viską informatyviai, aiškiai ir suprantamai perteikė lektorė Veronika Lupšnytė.

     Keli mokiniai sudalyvavo praktinėje veikloje, kai reikėjo eiti per pėsčiųjų perėją. Dar kiti demonstravo atšvaitų užsidėjimo tvarką. Mokiniai noriai diskutavo su lektore klausimų – atsakymų šturmu. Pamokėlės vadovė aktualias saugaus eismo temas išdėstė planingai ir nuosekliai. Vaikams buvo nuoširdu ir gera bendrauti. Kiekvieną temą lydėįo animacinis filmukas. Pamoką apibendrinome.

    Likome labai patenkinti, šilto ir nuoširdaus priėmimo. Numatėme ateities bendradarbiavimo veiklas dėl vaikų saugaus eismo. Labai norime padėkoti gerbiamai lektorei už įdomų užsiėmimą. Grįžome į mokyklą diskutuodami apie geltonai mirksintį šviesoforo signalą ir kas turėtų atsitikti, kad jis vėl imtų veikti?

Nuotraukų galeriją rasite ČIA

*****

Išvyka į Ventės Ragą

     Balandžio 24 d. Slengių mokyklos daugiafunkcio centro mokiniai lankėsi Ventės rago ornitologinėje stotyje. Šiemet atšiaurus ir vėsus pavasaris. Tad grįžtantys paukščiai truputį vėluoja. Nuvykę į paukščių žiedavimo ceremoniją matėme tik vieną didijį margajį genį. Mat diena pasitaikė labai vėjuota ir šalta, tad paukštukų, pakliuvusių į gaudykles beveik nebuvo. Bet įspūdžių patyrėme.

     Žiedavimo meistras nuosekliai papasakojo apie žiedavimą ir parodė praktiškai, kaip tai daroma. Svarbiausia genį pamatėme iš arti.Truputį pabuvome prie audringų ir šėlstančių Kuršių marių. Pasistiprinę, patraukėme ieškoti žymiosios Kintų tujos. Suradome…

     Tikrai, sunku patikėti, kad toks liaunas medelis kaip tuja, gali išaugti į didžiausią dviliemenę tują. Paišdykavę su vėju, linksmi grįžome namo.

     Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro pradinių kl.mokytoja Virginija Bučkienė. Nuotraukos  – pradinių klasių mokytojos Ingridos Simonavičienės.

Nuotraukų galeriją rasite ČIA

*****

  Atvelykis mokykloje

Balandžio 8 osios dienos rytą, Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro mokinukų, grįžtančių iš pavasario atostogų, laukė Atvelykio bobutė. Bobutės krepšys buvo pilnas ne tik gardumynų, bet ir įvairiausių užduočių, kryžiažodžių, galvosūkių bei kitos įdomiosios veiklos. Visą ugdomąjį laikotarpį mokiniai dirbo grupėse, buvo pasiskirstę pareigomis, vyravo smagi draugiška nuotaika. Bobutės veiklos dalyviai galėjo tarpusavyje palenktyniauti, pakonkuruoti, parodyti savo stipriąsias puses. Be to. dar prisiminėme liaudies tradicijas: ridenome margučius, rinkome gražiausią ir stipriausią margutį. Už aktyvią veiklą ir iniciatyvą bei parodytą susidomėjimą, mokiniai buvo paskatinti padėkos raštais.

Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro pradinių kl. mokytoja V.Bučkienė.

Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA

*****

Atvelykio šventė

Sekmadienį (balandžio 7 d.) neformaliojo ugdymo auklėtiniai dalyvavo Klaipėdos Menų kiemelyje vykusioje Atvelykio šventėje.

Slengių mokyklos daugiafunkcio centro pradinių kl. mokytoja I. Simonavičienė..

Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA

* * * * *

„Kengūra 2013“

Kai tik pasirodė žinia apie  mokyklose vyksiantį Tarptautinį Matematikos Konkursą  “Kengūra 2013”. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro direktorė ugdytiniams pasiūlė sudalyvauti jame. Mokiniai ėmė vertinti save kaip pajėgs, ar verta pamėginti. Pasiūlymui atsiliepė tie mokiniai, kurie nusprendė išmėginti savo jėgas loginio mąstymo užduotyse, galvosūkiuose ar kitose įdomiosiose užduotyse. Kiti norėjo paprasčiausiai išmėginti savo drąsą ir pasitikėjimą. “Kengūros” konkurse, kuris vyko 2013 m. kovo 21 d. dalyvavo šie Slengių mokyklos daugiafunkcio centro ugdytiniai: Lukas Dovidavičius 2kl., Tomas Balsys 2kl., Arintas Degutis 3kl., Aurimas Šapalas 3kl., Aleksandra Gadeikytė 3kl., bei du ketvirtokai – Domantė Osinaitė ir Povilas Rubinas.

Susikaupę ir atsakingai mokiniai atliko užduotis. Kad konkursas vyktų sklandžiai, rekomendacijas ir patarimus davė mokyklos direktorė L. Anužytė–Kilnė. Kai laikas, skirtas užduočių atlikimui išseko, mokinių laukė malonios staigmenėlės. Direktorė už dalyvavimą šiame konkurse, vaikučius apdovanojo padėkos raštais už drąsą, norą daugiau sužinoti, o ir pagaliau pasitikrinti save.:)
  * * * * *

Sueikim į stubą…

           Gražų ir pavasariškai šiltą kovo 15 d. vakarą Slengų mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė, Sendvario seniūnija ir Slengių  kaimo bendruomenė pakvietė visus  į  jau tradiciją tampančią talentų šventę, skirtą Tarmių metams „Sueikim į stubą 2013“.

          Šventės pradžią tradiciškai ir lietuviškai skelbė birbynių ir signalinio rago garsas. Susirinkusius pasveikino stubos šeimininkai ir organizatoriai: Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laima Anužytė-Kilnė, Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė, Sendvario bendruomenės pirmininkas, Klaipėdos r. savivaldybės tarybos narys Raimondas Simonavičius.

         Šventėje dalyvavo  Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, kuris susirinkusiuosius  sveikino šiltais žodžiais, o vaikams ir dalyviams atvežė dovanų.

          Aukštaitiškai susirinkusius pasveikino muzikos mokytojas Jonas Kavaliauskas. Vakaro talentų puokštę pateikė Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, etnomuzikavimo studijos ansamblis su savo  koncertine programa. Slengių mokyklos bendruomenė jau 5 mėnesius vykdo projektą „Pasirenkamojo vaikų švietimo finansavimo modelio sukūrimas ir išbandymas savivaldybėse“ . Šis projektas labai palengvino  etnomuzikavimo veiklą, atskleidė ne vieną naują talentą ir uždegė vaikus gražiu noru  paimti į rankas muzikos instrumentą (kai kam pirmą kartą). Kanklių, būgnų, lumzdelių, armonikų, birbynių garsai tapo Slengų mokyklos-daugiafunkcio centro kasdienybė.

        Vaikai kartu su mokytoja Virginija Bučkiene žemaičių tarme pristatė  literatūrinę kompoziciją. Eilėmis, patarlėmis ir priežodžiais vaikai atskleidė lietuvių liaudies kasdienybę.

        Stubos šeimininkai džiaugėsi talentinga jaunąja karta, jiems dėkojo ir skatino ateityje puoselėti savo talentus.

       Po vaikų pasirodymų sekė suaugusių rimtos muzikos, rimtų talentų pasirodymai. Susirinkusius linksmimo kolektyvas „Martvežiai“ (tarmiškai sudainuota daina “Plauk laivels”), kapela „Sendvaris“, džiazo grupė iš Klaipėdos „Trip to New Orleans“.

         Šitas gražus renginys, turiningas laisvalaikis, puiki muzika ir gražūs žodžiai praskaidrino visų susirinkusių žmonių širdis. Paskatino ir ateityje gausiau sueiti į stubą, gryčią, pirkią, trobą… po vienu stogu, prie vieno židinio ugnies…austi simbolinę bendruomeniškumo giją, kad  ši graži tradicija tęstųsi dar daug metų.

Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA.

* * * * *

“AŠ TIKRAI  MYLIU LIETUVĄ, O AR MYLIT JĄ JŪS???”
M. Mikutavičius

     

         

        Laikotarpis nuo Vasario16 d. iki Kovo  11 d.  kiekvieną Lietuvos pilietį įpareigoja labiau susimąstyti apie gimto krašto reikšmę, santykius su tėviške, labiau įsigilinti į pilietiškumo ugdymą savyje.

         Tokiomis nuotaikomis gyveno ir  Slengių mokyklos daugiafunkcio centro mokiniai ir mokytojai. Mokiniai pasakojo svarbiausius istorijos faktus, kuriuos privalo žinoti kiekvienas Lietuvos pilietis. Piešė piešinius  ir rengė parodas” Nuo ko prasideda gimtinė”. Technologijų pamokose statė pilių maketus. O plietiškumo mėnesį baigė edukacine pamoka Klaipėdos  Pilies istorijos muziejuje.

         Ekskursijos gidė įdomiai pristatė Klaipėdos pilies istoriją. Artistiškumu prikaustė mokinių dėmesį, vaizdžiai perteikė faktus. Vaikai istorijos klausėsi įdėmiai, o po to turėjo galimybę  sudalyvauti  Klaipėdos Pilies istorijos viktorinoje.

         Mokiniai susiskirstė į  ketvirtokų Domantės O. ir Povilo R. vadovaujamas komandas. Atlikus  užduotis ir susumavus surinktus taškus, laimėjo Domantės O. komanda.

          Įspūdžių užteks ilgam, tai  buvo  gera patirtis ir graži pažintis su artimiausią aplinką, su tuo nuo ko prasideda mūsų gimtinė ir po šitos edukacinės pamokėlės vaikai drąsiai gali pasakyti “…aš tikrai myliu Lietuvą…”

Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA.

* * * * *

SU KAZIUKU – Į PAVASARĮ!

      

          Kovo 4 d.  Šv. Kazimiero dieną Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro koridorius pakvipo vanile, įvairiais saldžių kepinių kvapais. Ant stalų -“prekystalių” pūpsojo keksiukai, puikavosi vaflių ritinėliai, geltonavo naminiai obuolių pyragai. Akį traukė margaspalvės verbos, sendaikčių įdomybės ir įvairenybės. Prie Kaziuko mugės entuziastigai prisidėjo ir vaikų mamos, kurios pagelbėjo savo vaikučiams pasiruošti prekybai. Vaikai noriai ir su malonumu pardavinėjo ir dovanojo vieni kitiems tai ką su meile iškepė ir pagamino. O netrukus į mokyklėlę ėmė rinktis ir gausesnis pirkėjų būrys – tėveliai, Sendvario seniūnijos darbuotojai, draugai.

          Su Kaziuku  saldžiai, gaiviai ir linksmai prasidėjo kalendorinis pavasaris!

Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA.

*  *  * * *
Užgavėnės 2013

   Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai juoko, šėlionių, džiaugsmo, papročių ir burtų diena. Tai diena, per kuria galime pasišaipyti iš gyvenimo negerovių, nebijant ką nors įžeisti, ar supykdyti.

Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko žemaitiškos užgavėnės. Tarmiškai su vaikais bendravo, kartu dūko ir trankiai  su muzika  iš „visą vieką varė žeimą iš keimą“ mokytoja Virginija Bučkienė ir muzikos mokytojas Jonas Kavaliauskas, pakely įtraukdami visus kas „pasimaišė po kuojuom“.

         Užgavėninikai daug triukšmavo, grojo įvairią muziką, instrumentams tiko viskas kas skamba, barška, cypia. Dainavo įvairias balabaikas. Vaikai dūko, mėtėsi sniego gniūžtėmis ir kaip pridera tikriems persirengėliams su kaukėmis (jas pasidarė per technologijų pamokas ir surengė kaukių parodėlę) aplankė kaimynus, buvo daug juoko, triukšmo, gerų emocijų.

O kokia šventė be blynų, primenančių saulutę, kuri po truputį grįžta, suteikdama visiems šviesos ir šilumos?

         Valgydami blynus  linkėjom vieni kitiems sveikatos, geros nuotaikos, džiugių šypsenų ir gerų darbų.

          Nuotraukų galeriją rasite –> ČIA.

* * * * *

Skip to content