Menu Close

2013–2014 m. m.

SALDAINIŲ GAMYBA

    Saulėtą gegužės 22d. Priešmokyklinės ugdymo ,,Smalsučių“ grupės vaikai kartu su pedagoge Giedre Neverauskaite ir auklėtojos padėjėja Regina Arnašiene vyko į ekskursiją. Pirmiausia vaikai apsilankė Kretingos muziejuje, Tradicinių amatų centre, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas. Čia priešmokyklinukai susipažino su saldanių gaminimo tradicijomis, pamatė gaminimo procesą, ir netgi patys savo rankomis pasigamino įvairių formų karamelinių saldainių, ir išmoko gražiai juos įpakuoti.

    Dvaro parke, vaikai papusryčiavo, pasistiprinę tęsė savo kelionę, lankėsi botanikos sode, apžiūrinėjo įvairius augalus ir vandens gyvūnus, džiaugėsi matydami roplių. Įdomiai diskutuodami  žiūrėjo archeologijos ekspozicijas.

    Grįždami užsukome į gražų ir ramų Kretingos miesto vienuolyną. Ten apžiūrėjome vienuolyno patalpas,  pasigrožėjome įdomiais paveikslais. Pasivaikčiojome po vienuolyno kiemelį.

     Grįžome laimingi, pamatę daug naujų dalykų, ir išmokę gamintis saldainius.

 Saldžios akimirkos                                  Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Giedrė Neverauskaitė

*****

PAŽINTIS

        Gegužės 14 dienos rytą  priešmokyklinės „Smalsučių“ grupės vaikų laukė jaudinanti pažintis su jų pirmos klasės mokytoja Aušra Strakšiene.

         Susėdę į suolus klasėje, kurioje mokysis ateinančius ketverius metus, priešmokyklinukai smalsiai stebėjo savo būsimąją mokytoją. Susipažinę ir pasikalbėję apie tai kaip vaikai ruošiasi mokyklai, ar turi kuprinę ir kokias priemones reikėtų į ją dėti, būsimieji mokinukai klausėsi mokytojos skaitomos pasakos „Pirmokas“. Išklausius pasaką ir aptarus paveikslėlius vaikai gavo pirmąją užduotėlę – nuspalvinti savo svajonių kuprinę ir nupiešti priemones kurias ketina į ją dėti. Rimti ir susikaupę, kruopščiai ir tvarkingai vaikai stengėsi atlikti užduotį, o jiems talkino ketvirtokai, kurie vaikams sugalvojo ir įdomių žaidimų.

        Linksmi ir patenkinti vaikai grįžo į savo klasę, o jų noras tapti mokiniais dar labiau sustiprėjo.

Susitikimo akimirkos                                                    Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

AŠ LABAI MYLIU SAVO MAMĄ

      „Brangioji saule, kai iš dangaus žiūrėsi į žemę,
pačiais šilčiausiais spinduliais glostyk mano Mamos galvą,
kad ji pajustų, kokia man yra brangi“.
 

        Tokiais žodžiais gegužės 2 d. prasidėjo šventė, skirta Motinos dienai Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre. Šventei ruošiantis prisijungėme prie Respublikinio vaikų meno projekto „Skėtis mamai“. Vaikai kūrė savitą dailės darbelį mamai, su mokytojų ir auklėtojų pagalba estetiškai puošė vidaus ir lauko aplinką.

           Nuoširdų ir jaudinantį koncertą paruošė 1–4 klasių mokiniai, vadovaujami savo klasių mokytojų Indrės Malinauskienės, Virginijos Bučkienės ir Aušros Strakšienės bei muzikos mokytojos Dijanos Kizevičienės. Mamytės pamatė trumpus spektaklius, 3 klasės mokinių dūdelių ansamblį, grojo vaikų liaudies instrumentų kapela iš „Duokim garo“ repertuaro.

           Priešmokyklinio ugdymo „Smalsučių“ grupės vaikučiai kartu su pedagogėmis Ingrida Simonavičiene ir Giedre Neverauskaite mamytėms deklamavo eilėraštukus, sakė gražius žodžius apie Mamą. Parodė spektakliuką „Kaip kiškutis dovanos mamytei ieškojo“ o dovanų kiekvienai įteikė po nuostabią gėlę, knygutę su savo darbeliais bei palinkėjimais.

             Ikimokyklinio ugdymo „Saulutės“ grupės vaikai su auklėtojomis Virginija Juškiene ir Aiste Korsakiene parodė vaidinimą pagal R. Skučaitės eiles „Motulės vardas“. Vaikai apsirengę paukšteliais, gėlėmis, medeliais, vėjeliu deklamavo ir sakė gražius žodžius mamytėms ir močiutėms. Už mamyčių rūpestėlį vaikai atsidėkojo savo pagamintomis dovanėlėmis – skėčiais.

            Ikimokyklinio ugdymo „Boružėlės“ grupės vaikai ir jų auklėtojos Jurgita Spyčiūtė ir Aistė Korsakienė pačius gražiausius eilėraščius skyrė savo Mamoms.

                  Muzikos vadovės Neringos Navakaitės paruoštos nuotaikingos dainos ir šokio žingsneliai džiugino Mamų širdis.

                    Dėkojame Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro administracijai, kad sudarė lankstų koncertų pasirodymų planą. Mamytės liko labai patenkintos vaikučių veikla ir meniniais pasirodymais. .

Būkite mylimos ir mūsų visų pasveikintos, MIELOSIOS MAMOS!
 

Akimirkos iš šventės                                            Dėkojame visiems, kurie pasidalino šventės nuotraukomis.

*****

  „ŠVIESOFORO“ KONKURSAS

      Balandžio 28 dieną, Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių moksleivių atstovai dalyvavo II rajoninio „Šviesoforo“ konkurso ture. Konkursas vyko  Gargždų „Minijos“ progimnazijoje. Iš viso atvyko 13 rajono mokyklų komandų. Konkursas vyko sklandžiai: mokiniai turėjo galimybę praktiškai pademonstruoti gebėjimus reguliuojamoje ir nereguliuojamoje sankryžoje, stebėti videomontažą, sudėlioti ženklų dėlionę, praktiškai pademonstruoti atšvaito dėvėjimą. Diena pasitaikė nuostabi. Mokiniai kovojo dėl asmeninių taškų, dėl bendros komandinės vietos rajone. Iškovota penkta vieta. Šaunūs mūsų eismo taisyklių žinovai: Aurimas Šapalas, komandos kapitonas – 4 kl. mokinys, Tomas Balsys – 3 kl., Arnas Simonavičius – 2kl.,Deivid Gerasimov – 1 kl. mokinys. Tiesa, Deivid  daugiausiai komandoje surinko taškų. Nuoširdus ačiū šiems moksleiviams.

Nuotraukos

Dėkojame mokytojai Virginijai Bučkienei už puikų ugdytinių paruošimą „Šviesoforo“ konkursui.

*****

ATVELYKIO SEKMADIENIS

      Balandžio 27 d., sekmadienį, Klaipėdos etnokultūros centro kiemelyje  vyko spalvinga ir džiugi Atvelykio šventė vaikams ir jaunimui, kurioje dalyvavo ir mūsų mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai, vadovaujami Jono Kavaliausko. Jie, grodami kanklėmis ir dūdelėmis, bei dainuodami atliko kūrinį „Duosiu Petrui pupų bliūdą“.

        Į Atvelykį atėjusias šeimas, vaikus ir jaunimą Meno kieme pasitiko būrys amatininkų, džiuginančių medžio drožiniais. Visais laikais per Atvelykį svarbiausi buvo ir išliko -margučiai, jų ridenimas.Žaidimai su jais simbolizuoja žemės pabudimą po žiemos meto, judėjimą pirmyn. Šventės metu buvo galima ir nusimarginti kiaušinius, ir dalyvauti ridenimo varžytuvėse. „Mįslių kampe“ visų gudručių laukė užduotys, kurios buvo smagus iššūkis kiekvienam apsilankiusiam šiame šventės kampe. Greitakojai išbandė jėgas vaikščiodami su kojūkais, o patys akyliausi ir ausyliausi išbandė visas Atvelykio veiklas bei smagius judriuosius žaidimus. Džiugią ir pavasarišką nuotaiką kūrė Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro kolektyvai: „Kuršiukai“, „Alkiukai“, „Vorusnėlė“. Tradicines slavų pavasario dainas dainavo Klaipėdos Pajūrio pagrindinės mokyklos vaikų folkloro kolektyvas „Vėčiora“.

         Visi buvo pakviesti ne tik dainuoti, bet ir šokti, jungtis į ratelius.

Nuotraukomis  ir įspūdžiais dalinasi Ingrida Simonavičienė

*****

 Akcija „DAROM 2014“

    Pagaliau sulaukę gražių pavasario dienų, balandžio 25 d., visi Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro ugdytiniai pasklido po mokyklos teritoriją tvarkyti aplinkos. Tai akcijos „Darom 2014“ dalis. Ir mažieji ikimokyklinukai, ir vyriausieji ketvirtokai, ir jų auklėtojos bei mokytojai,  rinko šiukšles ne tik dideliame mokyklos kieme, žaidimų aikštelėje, bet ir už jos ribų. Buvo nuoširdžiai padirbėta. Aplinka tapo daug gražesnė, ir vaikai, patenkinti savo darbo rezultatais, suprato, jog svarbu ne tik rinkti šiukšles, bet ir nešiukšlinti.

     Nuotraukos

Ačiū visiems talkinusiems! Šaunuoliai!

 *****

     SVEIKINAME

     1 klasės mokinius:

     Orestą Jurkų

     Augustą Bulvydą

     Matą Glebauską

Tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra 2014“

pasiekusius puikių rezultatų ir  patekusius

tarp 10 geriausių pirmokų

Klaipėdos rajono savivaldybėje.

 

Dėkojame mokytojai Indrei Malinauskienei už puikų ugdytinių paruošimą konkursui.

*****

SVEIKINAME

4 klasės mokinį

Arintą Degutį

anglų kalbos „Kengūra 2014“ laimėjus Sidabrinės Kengūros diplomą.

4 klasės mokinį

Aurimą Šapalą

„Gamtos Kengūra 2014“ laimėjus Oranžinės Kengūros diplomą.

Dėkojame mokytojai Aušrai Strakšienei už puikų ugdytinių paruošimą konkursams.

*****

PRIEŠMOKYKLINUKŲ VELYKOS

        Po pavasario atostogų, linksmi ir pailsėję priešmokyklinės grupės ugdytiniai, grįžo į grupę nešini įvairiaspalviais margučiais.

         Balandžio 23 d., susėdę į ryto ratą, vaikai susidomėję klausėsi, šio ryto svečio – pavaduotojos ugdymui, Ingos Baužienės, pasakojimo apie Šv. Velykas, jų prasmę. Visą rytą priešmokyklinukai, susiskirstę komandomis, atliko linksmas ir įdomias užduotis: spėjo mįsles, dėliojo margučių dėliones, margino popierinius kiaušinius, iš raidžių dėliojo žodžius,  iš plėšyto popieriaus suklijavo šakas, visa tai sujungė į gražų komandinį paveikslą.

 Lauke, džiuginant saulutei, kreidelėmis piešė ant kiemo trinkelių. Netrūko ir judriųjų žaidimų. Na, o kokios Velykos be margučių ridenimo?  Laimėjo, žinoma,  draugystė. Šventės pabaigoje komandų laukė saldžios dovanėlės.

Nuotraukos                                                                                       Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

DIENA PASAKOJE

    Šiandien, balandžio 10 d. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras įsijungė į neformaliojo švietimo organizuotą iniciatyvą „Diena kitaip“. Ši diena kitokia jau nuo pat ankstaus ryto. Ikimokyklinio ugdymo grupių ,,Saulutės“ ir ,,Boružėlės“ vaikai atvyko į mokyklą, o ne į darželį. Grupės susijungė į vieną bendrą mišraus amžiaus grupę. Vaikai ir jų tėveliai iš anksto buvo informuoti, jog vyks tokia diena, ir kad reikia pasirūpinti mėgstamų personažų rūbais, ar kaukėmis. Atvykę į mokyklą vaikai puošėsi, ir puošė savo draugus. Ikimokyklinio ugdymo grupių ugdytiniai, persikūnijo į įvairius pasakų herojus (princeses, piratus, šuniukus, gulbes, katytes, vilkus, kiškius, pelytes ir kt.).

     Ikimokyklinio ugdymo auklėtojos kartu su muzikos vadove Neringa Navakaite sukūrė ,,Princesės ir žvėreliai“ muzikinę pasaką, kurią inscenizavo patys vaikai. Dar labiau vaikai nustebo, kad pietus paruošusi auklėtojos padėjėja juos pakvietė į mokyklos valgyklėlę. Pasistiprinę sočiais pietumis, ugdytiniai nekantravo, kas jų laukia toliau.

      Prie netradicinės dienos prisijungė ir pradinių klasių mokytoja Indrė Malinauskienė, kuri darželinukus mokė šokio žingsnelių.

   Ši diena kitokia, nes ją praleidome mokykloje, ketvirtokų klasėje, be žaislų, pasipuošę norimais pasakų herojais. Neįprasta diena vaikams ir pedagogėms, kupina įspūdžių ir teigiamų emocijų.

Dienos įspūdžiai

*****

SVEČIUOSE

     Balandžio 2 d. „Smalsučių“ grupės ugdytiniai, lydimi priešmokyklinio ugdymo pedagogės Ingridos Simonavičienės ir pavaduotojos ugdymui Ingos Baužienės, išsiruošė pas, netoliese gyvenančią Silvestrą Plauškienę, į svečius.

      Nors kelionė trumpa, vos kilometras, tačiau, kad būtų matomi ir saugūs vaikai dėvėjo šviesą atspindinčias liemenes.

     Atkeliavę į sodybą sulaukėme šilto ir svetingo šeimininkės priėmimo. Silvestra vaikams parodė vištų, žąsų, putpelių kiaušinius. Kieno pats didžiausias, teko atspėti – stručio. Apžiūrėjome naminius paukščius, gyvenančius gražiame namelyje. Ne visi vaikai buvo matę gyvas žąsis ir vištas. Šeimininkė aprodė sprogstančius serbentų krūmus, avietes, braškes. Didelį įspūdį paliko sena „griebarka“, senovinis šulinys su rentiniu, senas vežimas. Stebėjome gandrą, snape, nešantį šakeles naujam lizdui. Viešnagės pabaigoje, buvome pakviesti į lauko pavėsinę ir pavaišinti skaniais sausainiais.

       Grįžę, laimingi ugdytiniai klausė, kada ir vėl galėsime keliauti į svečius.

      Už šiltą priėmimą esame dėkingi Sendvario bendruomenės valdybos narei Silvestrai Plauškienei.

  Akimirkos                                                          Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

PRADINIŲ KLASIŲ ANGLŲ KALBOS KONKURSAS „CALENDAR“

        Balandžio 1 d. trečios klasės moksleivis Tomas Balsys, ketvirtos klasės mokiniai Arintas Degutis, Ugnius Bogužas, Austėja Rumskaitė ir Emilija Varnelytė, kartu su mokytoja Aušra Strakšiene dalyvavo Klaipėdos rajono pradinių klasių mokinių anglų kalbos konkurse „Calendar“. Komanda pasivadinusi „Little Stars“, puošėsi prie krūtinės prisegtomis žvaigždelėmis bei raudonomis kepuraitėmis. Mokiniai rungėsi su 14 kitų mokyklų komandomis. Meninėje dalyje, moksleiviai pristatė save ir savo mokyklą. Prisistatymo metu draugams dūdele akomponavo 3 klasės moksleivė Milena Mok. Konkurse komandos vaidino, atliko įvairias užduotis susijusias su mėnesiais, metų laikais, savaitės dienomis, kalendorinėmis bei religinėmis šventėmis. Komanda labai stengėsi, dirbo draugiškai, palaikė vieni kitus. Dėkojame vaikams už pademonstruotas anglų kalbos žinias ir puikų komandinį darbą.

Pradinių klasių mokytoja Aušra Strakšienė

*****

NETRADICINIO UGDYMO DIENA „BE PATYČIŲ“

Kovo 28 dieną  Slengių  mokykloje-daugiafunkciame centre vyko netradicinė ugdymo veikla “Diena be patyčių”. Iš  anksto buvo numatytas veiklos planas, kuris prasidėjo nuo Draugystės knygos kūrimo. Kiekviena klasė turėjo parodyti išmonę, kūrybingumą ir fantaziją.

Labai sudomino 4 klasės moksleivių sukurta Draugystės receptų knygą. Juose reikėjo žiupsnelio pasitikėjimo, draugų ištikimybės. 2-3 klasės moksleiviai į Draugystės knygą sudėjo meilę, atsiprašymą, šypsenas, pagalbą vienas kitam. 1  klasės mokinukai piešė draugystės tema ir klausėsi mokytojos skaitomų sakinių “Gerosios savybės”. Pirmokai jas taikė sau ir nurašė į Draugystės knygą.

Toliau vyko darbas grupėse. Viena grupė (mokytojos V. Bučkienė ir D . Kizevičienė) vykdė patyčių situacijų inscenizavimą, dainavo draugystės dainas.

Kita grupė (mokytojos I. Malinauskienė ir A. Strakšienė) žiūrėjo filmukus apie patyčias, kūrė plakatus  “Noriu augti be smurto ir patyčių”, “Patyčioms  ne!”.

Buvo be galo smagu stebėti vaikus, kai jie susidomėję ir susikaupę žiūrėjo jausmingą filmą apie patyčias. Komentarų nereikėjo.

Veiklos „Be patyčių“ pabaigą vainikavo draugiškiausio mokinio rinkimai. Susumavus visus balsavimo rezultatus, daugiausiai simpatijų pelnė 1 klasės mokinys Konstantinas Černuševičius, 1kl. mokinė Kotryna Valiūtė, 1 kl mokinys Titas Augutis ir 3 klasės mokinė Milena Mok. Atsisveikindami mokiniai turėjo galimybę padovanoti „atsiprašymo“ gėlytę  tam mokiniui, kurį įskaudino.

Džiaugėmės mokinių įžvalga teisingumui, sąžiningumui, jautrumui, pagalba vienas kitam ir tikėjimu gėriu.

Pradinių klasių mokytojos Indrė Malinauskienė ir Virginija Bučkienė

Dienos įspūdžiai

*****

Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai lankėsi Klaipėdos muzikiniame teatre

      Kovo 25 d. priešmokyklinio ugdymo ,,Smalsučiai“ grupės vaikai su grupės pedagoge Giedre Neverauskaite ir auklėtojos padėjėja Regina Arnašiene, lankėsi Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Kartu su vaikais apžiūrėjome teatro dailininko dirbtuvėles, kuriose matavomės aktorių kepuraites, naudojome įvairius instrumentus. Aplankėme aktorių repeticijų salę, kurioje mums pademonstravo valtorną, dūdą ir kitus muzikos instrumentus. Taip pat apsilankėme ir grimo kambaryje, kurioje puošiasi aktoriai. Pamatėme daug įvairių kostiumų, perukų.

          Galiausiai, ėjome į pagrindinę salę, kurioje žiūrėjome muzikinį – teatrinį žaidimą  vaikams „Neliūdnos varlės neprincas“. Grįžome kupini įspūdžių ir puikios nuotaikos.

          Ačiū Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro komandai  už bendradarbiavimą.

      Akimirkos                                  Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Giedrė Neverauskaitė

*****

PIRMOKŲ IŠVYKA Į POLICIJOS MOKYKLĄ

     Kovo 21 d. pirmos klasės mokiniai  su pradinių klasių mokytoja Indre Malinauskiene lankėsi Lietuvos policijos mokykloje.

    Atvykus į vietą mus pasitiko Profesinio rengimo skyriaus viršininko pavaduotojas Romualdas Rulevičius. Pirmokas Aroldas, su plačia šypsena veide, sušuko : “Vaikai, žiūrėkit, čia mano TĖTIS!..” Taigi, Aroldo tėtis buvo mūsų ekskursijos vadovas.

   Atkeliavę į policijos mokyklą mus maloniai priėmė ir apie policininko profesiją papasakojo,  mokymo skyriaus vyr. specialiste Doloreta Merkelienė. Vaikai sužinojo, kokias savybes turi turėti policijos pareigūnas, kokius mokslus reikia baigti, kad galima būtų juo tapti, kokius darbus dirba kelių policininkas, ką veikia tyrėjas ir kitokio rango pareigūnai – policininkai. Vėliau vaikai diskutavo apie saugų eismą, apie netinkamą mokinių elgesį mokykloje ir kieme. Žiūrėjo filmą apie policininkų atsakingą ir sudėtingą darbą, jų veiklą.

    Po paskaitos apie policininko darbą mokiniai lankėsi šaudykloje. Kovinio rengimo skyriaus vyr. specialistas Ramūnas Bendikas parodė  policininkų darbo įrankius: įvairius ginklus, gumines lazdas, antrankius, neperšaunamas liemenes, skydus ir šalmus, kuriuos dažniausiai pareigūnai naudoja riaušių metu.

     Vėliau susipažinome su policijos mokyklos dviem studentais, kurie papasakojo apie įkalčių ieškojimą, rinkimą, saugojimą. Mokiniams buvo labai įdomu sužinoti, kaip galima išsaugoti batų įspaudą ir pirštų antspaudus. Studentai atsiminimui padarė mokiniams jų pačių pirštų antspaudus.

   Susitikimo kulminacija, ko gero, buvo galimybė pamatyti lazerinę treniruoklių sistemą. Keli mokiniai pabandė modifikuotais tarnybiniais ginklais šauti į taikinį… Arnas bendravo tamsoje, interaktyvioje aplinkoje su motociklininku, naudodamas žibintuvėlį. Vaikai klausė: „Ar dar atvažiuosime čia?“ Ir mokytoja pasitarusi su ekskursijos vadovu nusprendė, kad bus puiki galimybė mokinius paskatinti už puikius darbus, elgesį ir vėl atvažiuoti į policijos mokyklą.

      Sakoma, kad pirmasis karjeros žingsnis prasideda dar vaikystėje. Tiesa.

     Po šios ekskursijos, dauguma klasės berniukų apsisprendė, kuo bus užaugę.

   Dėkojame Romualdui Rulevičiui ir visam policijos mokyklos kolektyvui už nuoširdų bendradarbiavimą bei nepamirštamas akimirkas.

Įspūdžiai                                                                     Pradinių klasių mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

 ,,JEIGU ŠITA ŽEMĖ KAM PRIKLAUSO, TAI PIRMIAUSIA, ŽINOMA, VAIKAMS“

                                                               Justinas Marcinkevičius

    Šiemet, kovo 20 d. paminėti Pasaulinės Žemės dienos Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre visus pakvietė priešmokyklinio ugdymo grupės „Smalsučiai“ ugdytiniai su auklėtojomis Giedre Neverauskaite ir Ingrida Simonavičiene.

         Kiekvieną savaitės dieną vaikams buvo demonstruojamos pateiktys, skatinančios atidžiau pažvelgti į mus supančią aplinką, į žmogaus veiklos pėdsakus gamtoje, gyvenimo būdą bendraujant su gamta, mokėsi rūšiuoti šiukšles, kūrė darbelius apie Žemę.

     Minint Pasaulinę Žemės dieną, prie ikimokyklinukų prisijungė  ir Sendvario seniūnija, kuri kartu su „Boružėlių“, „Saulutės“ ir „Smalsučių“ grupėmis, ėjo į lauką stebėti iškilmingų inkilų kėlimo ceremonijos. Po džiaugsmingo įkėlimo Sendvario seniūnijos seniūnės pavaduotoja Rūta Zubienė įteikė vaikams saldainių.

Nuotraukos                                               Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Giedrė Neverauskaitė

*****

      Kovo 10 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko 2-4 klasių viktorina-konkursas „Lietuva – tai namai”. Viktorinos tikslas – paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, labiau ugdyti moksleivių pilietiškumą. Viktoriną sudarė 5 teorinės, praktinės rungtys:

1. Galvosūkis – kryžiažodis “Paukščiai”, kuri sutapo su 40-ties paukščių diena.

2. Lietuvos miestai, upės ir kaimynai.

3. Lietuvos žemėlapio dėlionė.

4.Kaziuko mugė.

5. Lietuvos istorija.

      Pateiktos užduotys apjungė lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo ir dailės-technologijų dalykus. Viktorinoje dalyvavo 2-4 klasių 15 moksleivių. Komandose jie pasiskirstė po 5 mokinius. Matėsi ir jautėsi mokinių azartas ir noras įveikti užduotis, palenktyniauti bendraamžių tarpe. Atitinkamas vietas užėmę komandų nariai, paskatinti padėkomis ir saldumynais.

Nuotraukos                                                                                             Pradinių klasių mokytoja V. Bučkienė

 *****

SU KAZIUKU Į PAVASARĮ

 Kovo 4 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre ūžė mugė, šėlo Užgavėnių persirengėliai. Nuo pat ryto , ateinančius vaikučius į darželį, sveikino linksma muzika, sočios vaišės – duona, blynai, lašiniai.
Pirmąją pamoką mokiniai pasiruošė stalus, susitvarkė savo “turgaus” darbovietę. Persikūniję į ubagus, žydus, čigonus ir velnius, laukė žiemos vijimo lauk ceremonijos. Neužilgo pasirodžiusi Kaziūnė su Kaziuku bei susirinkusia mokyklos bendruomene, varė žiemą lauk. Ėjo ratelius, vaikė vienas kitą, krėtė „šposus”. Lašininio ir Kanapinio komandos dalyvavo rungčių estafetėse, tempė virvę. Rezultatas vienas – nugalėjo pavasaris.

     Mokytoja I. Malinauskienė su „žydelių” liaudiškais šokiais pakvietė visus į mugę. Ir kuo tik vaikai čia neprekiavo! Savo gamintais dirbinėliais, skanėstais. Akys raibo nuo pateikimo išmonės. Pirko tėveliai, mokytojai, seniūnijos darbuotojai. Visi zujo, derėjosi – tikrų tikriausia mugė. O čia ir žemaitiškas stalas – bulvės su lupyna, kastinys, kanapynė, gira, naminė duona. Taip viskas gražiai susiderėjo, susiklostė – va tai diena Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre.

Nuotraukos

Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

PIRMOKŲ KRIKŠTYNOS

          Vasario 27 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre – sujudimas. Pirmokų laukia išbandymas. Jie jau 100 dienų mokosi mūsų mokykloje. Visai netikėtai į mūsų jaukią mokyklėlę užsuko pačios geriausios Lietuvos „lituanistės“, matematikos „profesoriai“ iš Vilniaus, „mokslininkas“ Kodelčius, žymi „dailininkė“ iš Prancūzijos ir garsiausias Lietuvos „treneris“.

           Svečiai įvairiomis užduotimis bandė mūsų pirmokus. Lietuvių klabos pamokoje mokiniams teko dirbti grupėse: įrašyti praleistas raides, sudėti teisingai žodį, apibūdinti savo mokytoją. Matematikos „profesoriai“ uždavinėjo labai suktus loginius klausimus, tačiau mūsų „moksliukai“ juos gliaudė kaip riešutus. Su dailininkės pagalbą nutapė nuostabų paveikslą, kurį įrėmino klasės lentoje. Įspūdinga pamoka pirmokų laukė „mokslininko“ Kodelčiaus laboratorijoje. Čia šauniesiems pirmokams teko užrištomis akimis, pasikliaujant savo uosle ar skonio receptoriais, pasakyti kas yra lėkštutėse. Vaikai greitai atskyrė kur yra miltai, cukrus, druska, citrinos rūgštelė, kiek sunkiau sekėsi su cinamonu, na o neįveikiamieji buvo pipirai. Po tokios įtemtos pamokos pirmokų laukė kūno kultūra, kur pasidalinę į dvi komandas turėjo kuo daugiau balionų numesti į priešininkų aikštelę. Vyko atkakli balionų kova, tačiau „moksliukų“ klasėje laimėjo draugystė.

          Kai visos užduotys buvo sėkmingai atliktos mokyklos direktorė pirmokams įteikė Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenės nario pažymėjimą, pasidžiaugdama, jog šie pirmokai labai sumanūs, žingeidūs, kūrybingi ir originalūs.

         Dėkojame pirmokų mokytojai Indrei Malinauskienei, ketvirtokams ir jų mokytojai Aušrai Strakšienei už įsimintiną popietę „100 DIENŲ, KAI PIRMOKAS ESU“.

Nuotraukos                                                                            Direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

*****

MES – LIETUVOS VAIKAI

    Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, vasario 14 d. paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Šventei ugdytiniai ruošėsi: mokėsi tautinės giesmės, dainelių, eilėraščių.

Domėjosi savo valstybe ir gimtine kurioje gyvena, ugdė suvokimą apie savo vietą šeimoje, tėvynėje. Įvairius darbelius paskyrėme gražiai Vasario 16-os šventei.

Daugiau nuotraukų  čia 
 

*****

 Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokiniai nepriklausomybės dienos paminėjimui įsijungė visą savaitę. per pamokas labiau buvo akcentuojami istoriniai įvykiai ir datos, kalbama apie sąjūdį.  Literatūriniuose kūriniuose diskutuojama apie Lietuvos zmonių drąsą, ryžtą kovojant dėl Lietuvos laisvės. Dailės ir technologijų pamokose buvo kuriami tautiniai rūbai, modeliuojami Lietuvos simboliai. Darbai buvo eksponuojami mokyklos stenduose, kad atspindėtų minimos savaitės dvasią ir pilietiškumą. Savaitės veiklos pabaigą akcentavo moksleivių apranga. Vasario 14 d. nutarėme dėvėti rūbus pagal vėliavos spalvas – geltona, žalia, raudona. Sudarėme gyvą Lietuvos vėliavą.

  Jonas Kavaliauskas pristatė parodą „Vakarų Lietuvos istorinis kostiumas“. Moksleiviai stebėjo eksponatus, klausėsi pasakojimo, teikė klausimus. kai kurios mergaitės pasimatavo „delmaną“ – Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo sudėtinę detalę. Sužinojo vakarų Lietuvos kostiumų spalvas, kurriuose daugiausia dominavo juoda, matavosi galvos apdangalus. Mergaites sudomino ir tai, kad merginos kasas sukdavo aplink galvą, taip jos netrukdė darbuotis, o be to buvo tvarkinga ir patogu.

 Tėvynės pažinimas prasideda nuo mažų dalykų. Svarbu, kad jie būtų atliekami su meile ir tikslu. Pilietiškumas Slengiuose prasideda nuo artimiausios aplinkos, tos vietos, kur mes patys gyvename.

  Dėkojame visoms auklėtojoms, mokytojoms, muzikos vadovams už integruotos menų savaitės „Mes – Lietuvos vaikai“ renginius.

Nuotraukos

*****

Šiandien, minint saugesnio interneto dieną 2-4 klasių mokiniai buvo pakviesti į tiesioginę pamoką „Kurkime geresnį internetą kartu“ iš Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“, kurią vedė žymūs Lietuvos žmonės: Marijonas Mikutavičius, Donatas Montvydas, Vytaras Radzevičius, Virgilijus Alekna ir kt. Mokytojai pasidalino turimomis žiniomis apie saugų naršymą internete, kaip išvengti patyčių ne tik kasdienybėje, bet ir virtualioje aplinkoje. Manau, jog mokiniai pabuvę netradicinėje pamokoje suvokė kaip galima bendrauti virtualioje erdvėje saugiai ir be patyčių.

Nuotraukos                                                        Direktorės pavaduotoja ugdymui

*****

 Svečiuose policijos pareigūnai

       Sausio 24 d Slengių mokykloje-daugiafunkciame cente lankėsi Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro prevencijos skyriaus pareigūnai. Vyriausioji pareigūnė Aurelija Studencova papasakojo  pradinių klasių moksleiviams apie policininko pareigūno profesiją. Paminėjo  svarbiausius darbo tikslus – viešosios tvarkos užtikrinimą, automobilių eismo priežiūrą, konfliktų sprendimus. Pateikė esminius skirtumus, jog viešosios policijos pareigūnai dėvi uniformą, o kriminalinės palicijos pareigūnai uniformos nedėvi, turi tik pažymėjimą. Jo į rankas niekam negalima duoti. Taip pat akcentavo apie policijos darbo pagalbininkus šunis ir arklius bei automatizuotą techniką. Demonstravo policininkų saugos ir sulaikymo priemones: antrankius, pistoletą, guminę lazdą. Pradinukai pateikė klausimų, ir be abejonės visi berniukai nusprendė tapti policininkais. Na, o tam  pirmiausia reikia užaugti fiziškai stipriu piliečiu.

Akimirkos

*****

  „Smalsučiai“ susipažino su profesijomis

         Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, priešmokyklinio ugdymo „Smalsučių“ grupės ugdytiniai, praėjusią savaitę, turėjo progą išsamiau susipažinti su  profesijų įvairove ir jų svarba.
Pirmosiomis savaitės dienomis, vaikai, kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagogėmis, Ingrida Simonavičiene ir Giedre Neverauskaite, analizavo kokios būna profesijos ir kokį darbą atlieka šių profesijų atstovai.
Susipažinę su metodine medžiaga, priešmokyklinukai, sulaukė svečių. Ugdytinės, Ugnės Kazragytės, mama Renata, vaikams papasakojo apie teisininkės profesiją. Penktadienį,  vaikus aplankė Klaipėdos AVPK  Viešosios tvarkos biuro, prevencijos skyriaus pareigūnai, kurie  supažindino su policijos pareigūno profesija, jos atliekamu darbu. Policininkai vaikams pademonstravo specialiąsias priemones ir net šaunamąjį ginklą. Taip pat, priešmokyklinukams, savo profesiją pristatė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, advokatas Raimondas Simonavičius. Jis vaikams papasakojo kam reikalinga advokato profesija ir kokį darbą jis atlieka.
„Smalsučių“ grupės, priešmokyklinio ugdymo pedagogės, nuoširdžiai dėkoja teisininkei R. Kazragienei, advokatui R. Simonavičiui, bei, Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos biuro, prevencijos skyriaus viršininkui, Kazimierui Sinkevičiui, ir jo vadovaujamiems pareigūnams – vyresniajai specialistei Aurelijai Studencovai ir specialistui Modestui Montvydui.

Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Ingrida Simonavičienė

Nuotraukos

*****

Į mokyklą su šviesą atspindinčiomis liemenėmis

          Slengių mokykla-daugiafunkcis centras dalyvauja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro akcijoje „Būk matomas ir saugus kelyje“.

         Dėkojame akcijos sumanytojams už šviesą atspindinčias liemenes.

*****

Tai uždaryk mane, Tėvyne, savyje,   

Kaip giesmę gerklėje mirtis uždaro,

Taip kaip uždaro vakarą naktis,

O tu man atsakai: “Aš tavo laisvė”…

(Justinas Marcinkevičius)

  Laisvė – didžiausia kiekvieno žmogaus ir kiekvienos tautos vertybė. Deja, ji reikalauja aukų. Kartais labai didelių ….

       Slengių mokykla-daugiafunkcis centras prisidėjo prie rengiamos pilietinės akcijos ir visuose languose 10 minučių uždegė atminimo žvakeles, žuvusiems sausio 13-ąją atminti. Direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė priminė priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams ir 1-4 klasių mokiniams 1991 m. kraupiosios sausio 13-osios nakties įvykius, kurie dar kartą galutinai ir nenuginčijamai, patvirtino: mes būsime ir esame, nes tautos su tokiu beprotišku laisvės troškimu, begaliniu ryžtu ir neapsakoma drąsa, sunaikinti neįmanoma.

       Mokyklos direktorė kiekvienam mokiniui išdalino po neužmirštuolės žiedą, kaip atminties ir pagarbos ženklą, kad įsisegę prie širdies, prisimintume, kodėl esame laisvi.

Nuotraukos

*****

I PUSMEČIO PASIEKIMAI

Aukštesniuoju lygiu mokėsi šie 1 klasės mokiniai: Orestas Jurkus, Džiugas Šalašavičius, Danielius Urban, Deivid Gerasimov, Konstantinas Černuševičius.

Labai gerai mokėsi: pirmokai Kamilė Balčiauskaitė, Emilija Degutytė ir Matas Glebauskas bei ketvirtokė Austėja Rumskaitė.

Puikiai mokyklą lankė ir nepraleido nė vienos pamokos:

1 klasė Kamilė Balčiauskaitė, Emilija Degutytė, Deivid Gerasimov, Džiugas Šalašavičius, Andrius   Jusupov, Arnas Oleinikas.

2 klasė     Simas Razmas

4 klasė     Aurimas Šapalas

ŠAUNUOLIAI!smiley

Šiems mokiniams mokyklos vardu įteikti Padėkos Raštai.

 *****

*****

PRIEŠMOKYKLINUKŲ KALĖDINĖ ŠVENTĖ

       Gruodžio 20 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciniame centre vyko priešmokyklinukų „Smalsučių“ grupės ugdytinių šv. Kalėdų šventė. Vaikai kartu su pedagogėmis Giedre Neverauskaite, Ingrida Simonavičiene, bei muzikos vadove Rima Moisejeva paruošė šventinę programą tėveliams, ir šventės svečiams. Ugdytiniai vaidino miško žvėrelius, deklamavo eilėraščius, dainavo daineles.

         Šventinės programos pabaigoje, vaikai sulaukė Kalėdų Senelio, su juo žaidė, šoko. Galiausiai už pasirodymus, ir aktyvų dalyvavimą šventėje, vaikai apdovanoti Kalėdų Senelio dovanomis.

Nuotraukos

*****

Akimirkos iš Kalėdinio karnavalo.

Nuotraukos R.Smalinsko

*****

   Lapkričio 28 d. nusipynėme Advento vainiką ir pradėjome klausytis šventinės muzikos… negarsiai…

   Dabar – Adventas

     Visas gruodis. Tai stebuklų laikas. Aliejus degs septynetą dienų, tvartelyje gims Karaliaus Sūnus. nesuvokiamu būdu sugrįš šviesa ilgiausią ir tamsiausią metų naktį.

      Stebuklai. O kur stebuklai, ten visada didžiulis džiaugsmas.

    Dienas, kurias vadinome paprastomis, dabar vadinkime šventomis…

TEGUL SROVENA SUPRATIMAS IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ…

Akimirkos iš adventinės popietės

*****

SVEČIUOSE LĖLIŲ TEATRAS

           Į Slengių mokyklą – daugiafunkcį centrą, lapkričio 26d. atvyko lėlių teatras ,,O buvo taip“. Jame vaidino ,,Boružėlės“ grupės auklėtinės Elijos Bručkutės mama Renata Bručkiene su kolege Sandra Matimaitiene. Spektaklis vadinosi ,,Mikė Pukuotukas eina į Asiliuko gimtadienį“. Jį stebėjo ,,Saulutės“, ,,Boružėlės“ ir ,,Smalsučių“ grupių vaikai. Spektaklis vaikams labai patiko, patyrė daug malonių įspūdžių ir teigiamų emocijų.

Nuotraukos

*****

Lapkričio 18–22d. ,,Saulučių” grupėje vyko ugdomoji veikla ,,Kuo užaugęs būsiu?”

        Ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtojos Virginija Juškienė ir Aistė Korsakienė ,,Saulutės” grupėje vaikus supažindino su profesijomis. Į svečius pasikvietė ir  ,,Boružėlės“ grupės vaikučius. Ugdytiniai domėjosi žmonių profesijomis, apibūdino jų atliekamus darbus.Su policininko profesija supažindino Sendvario seniūnijos policijos inspektorė Lina Gedrimienė ir Kretingalės seniūnijos policijos inspektorius Saulius Bružas.        Trys berniukai, susižavėję policininko profesija, užaugę nusprendė tapti policininkais.

  Radvilės Šilkūnaitės mama – gydytoja Romena Šilkūnienė supažindino su gydytojo profesija. Vaikams demonstravo fonendoskopą, kraujospūdžio aparatą, supažindino su receptų rašymo tvarka, mokė taisyklingai kvėpuoti. Kartu su gydytoja vaikai žaidė ligoninę.
Pokalbio pabaigoje gydytoja apdovanojo vaikus prizais už aktyvų dalyvavimą.

NUOTRAUKAS RASITE ČIA

*****

         Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti jau vienuoliktus metus inicijuoja tarptautinės Tolerancijos dienos – lapkričio 16-osios paminėjimą Liertuvoje. Šios dienos simbolis šiais metais – TOLERANCIJOS GĖLĖ.

Gėlė – visuomet kelia teigiamas emocijas. Gėlės dovanojamos ne tik draugui ar mylimam žmogui, bet ir tam, kurio galbūt nemėgsti, kuris yra kitoks, bet tu toleruoji – priimi tokį, koks jis yra. Žodis “tolerancija” ir yra pakantumas kitam, kitokiam, gebėjimas gerbti kitą asmenį, kurio įsitikinimai ar nuomonė yra kitokia. visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą ir sugyventi. Gėlė tapo simboliu, sujungiančiu skirtingus žmones.

Visą savaitę apie toleranciją vaikai kalbėjo klasių valandėlių metu, dorinio ugdymo pamokose, aptarė šio žodžio prasmę ir reikšmę. Analizavo tolerancijos/netolerancijos pavyzdžius iš mokyklos gyvenimo. Visiems labai patiko kūrybinis procesas – piešti, gaminti iš įvairių medžiagų gėles, ant kurių rašė mintis apie tolerantišką elgesį.

Tolerancijos diena

*****

Priešmokyklinukai sulaukė svečių

         Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai, kartu su pedagogėmis Ingrida Simonavičiene ir Giedre Neverauskaite aptarėme žmonių pomėgius, jų hobius. Labai džiugu, kad savo hobiu sutiko pasidalinti mamos – Lina Gutauskienė ir Irma Liniauskė.

          Mama  Lina, ugdytiniams pademonstravo kaip kuriami šventiniai  atvirukai. Tam prireikė įvairiausių priemonių : preso, džiovintuvo, antspaudų, dažų, spalvoto popieriaus, kempinėlių…  Vaikai buvo labai patenkinti turėdami  galimybę savo rankomis sukurti įspūdingus atvirukus.

          Mama  Irma, vaikams parodė kaip iš   sūrios tešlos pagaminti nuostabius kalėdinius žaisliukus.  Kartu su ugdytiniais  minkėme tešlą, spaudėme formeles,  jas dažėme, dekoravome karoliukais, juostelėmis, sagomis…  Na, o atlikę visus darbelius negalėjome atsidžiaugti rezultatu.

Nuotraukos priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogės Ingridos Simonavičienės.

*****

KUPRINIŲ SVĖRIMO AKCIJA

            Lapkričio 6 d. mokykloje–daugiafunkciame centre vyko kuprinių svėrimo akcija, skirta 1-4 klasių mokiniams.

          Akcijos tikslas – atkreipti mokinių ir jų tėvelių dėmesį į mokyklinės kuprinės svorį ir turinį bei galimą sunkios kuprinės poveikį vaiko sveikatai.

         Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ieva Tarozė ir direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė svėrė mokinių kuprines, tikrino, ar jos neviršija rekomenduojamo svorio t.y. ar nekenkia sveikatai. Mokiniai buvo paprašyti susidėti visas ant stalo gulėjusias priemones, knygas ir sąsiuvinius ir po vieną stoti ant svarstyklių. Specialistė klausė, ar jų kurpinė jiems nėra per sunki, žiūrėjo, kaip sudėtos knygos kuprinėje, ar mokiniai segi atšvaitus. Visi buvo aktyvūs, kalbūs ir smalsūs.

          Direktorės pavaduotoja ugdymui trumpai priminė, kad mokyklinė kuprinė – speciali kuprinė, nešama pasikabinus per pečius ant nugaros ir skirta naudojamiems mokykloje ugdymo reikmenims susidėti. O per sunkios kurpinės – vienas veiksnių, turinčių įtakos jauno organizmo laikysenos sutrikimams vystytis.

Nuotraukos                     Gautus rezultatus ir rekomendacijas mokykla išvys jau šią savaitę.

*****

DĖDĖ DERLIUS ATVAŽIAVO

  Gražų, saulėtą spalio 28 d. rytą darželyje vyko rudenėlio šventė. Šią šventę organizavo priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė ir ikimokyklinio ugdymo grupės “Boružėlės” auklėtoja Jurgita Spyčiūtė, joms talkino muzikos vadovė Rima Moisejeva.

   Šventėje aktyviai dalyvavo priešmokyklinukų grupės “Smalsučiai” ir “Boružėlės” grupės vaikai. Padainavę dainelę “Lietučio pasaka” susėdome į gražų ratą. Čia vaikai ir pedagogai dalijosi savo patirtimi, įspūdžiais. Vaikams buvo suteikta daug žinių apie rudenį, apie rudenį užaugusias daržoves, prinokusius vaisius, įvairiomis spalvomis pasipuošusius medžius…  Buvo menamos nesudėtingos mįslės, vaikai deklamavo eilėraštukus.
  Linksmai dainavome, šokome ir žaidėme, kad net prakaitas išpylė. Po tokių linksmybių sėdome ragauti dėdės Derliaus atvežtų vaišių. Valgėme ir gėrėme, bet burnoje nieko neturėjome * Smile :)Nuotraukos

*****

RUDENĖLIO ŽINGSNIAI

          Keliauja ruduo per žemę, plėšdamas paskutinius medžių lapus, nuskindamas dar likusius žiedus. Spalio 25 dieną jo kelionė  pusdieniui apsistojo Slengių mokykloje– daugiafunkciame centre. Šią dieną mokiniai, tėveliai ir mokytojai surengė šventę, netradicinio ugdymo dieną – “Rudenėlio žingsniai”. 1 klasės mokytoja Indrė Malinauskienė pasiūlė  idėją, tegul ruduo atkeliauja papuoštais ant mokyklos langų batais. Visi ėmėmės darbo  – mokiniai kirpo, mokytojos dabino langus. Per šią savaitę vaikai su tėveliais gamino, kūrė, ieškojo nuostabiausių darbelių ir eksponatų parodai.

          Pagaliau sutarėme, kokiomis veiklomis pradžiuginsime apsilankiusį rudenėlį. 1 klasės mokytojos veikla – “Rudenėlio vaišės”. Visi, pradinių klasių mokiniai, turėjo apsilankyti šioje sekcijoje ir gaminti įvairias vaisių salotas.  2 – 3 klasės mokytojos Virginojos Bučkienės veikla – “Patrepsėkim, papliauškėkim”. Patekę į šią svetainę, mokiniai turėjo minti mįsles, žaisti liaudies žaidimus, šokti. Mokytojai talkino muzikos mokytojas Jonas Kavaliauskas. 4 klasės mokytoja Aušra Strakšienė užėmė vaikus veikloje “Voratinklio pinklėse”. Mokytoja su pirmokais aplikavo lapų kilimą, o su kitais pradinukais pynė voratinklius ir darė vorus. Baigdami veiklas sujungėme  į “Aguonėlės” žaidimą, Mopkyklos–daugiafunkcio centro direktorė padėkojo visiems už šventę, Mokytojos įteikė mokiniams padėkos obuoliukus ir atsisveikinome .

        Keliauja ruduo per žemę, palaipsniui užleisdamas pozicijas žiemai.

Nuotraukas rasite čia

*****

            Šių metų spalio 24 d. Slengių mokyklos–daugiafunkcio centro trečiokai kartu su mokytoja Virgionija Bučkiene ir sveikatos priežiūros specialiste Ieva Taroze vykome į Vėžaičius. Kultūros centre vyko rajono mokyklų konkursas “Sveiki dantys”. Konkursą organizavo Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Susirinko nemažai rajono mokyklų komandų – viso 11. Konkursą pradėjo ir sveikinimo žodį tarė rajono savivaldybės vicemerė Rūta Cirtautaitė, kuri palinkėjo moksleiviams sėkmės ir būti sveikų dantukų šeimininkais. Konkursas vyko labai sklandžiai, skaidriai. Po kiekvienos rungties buvo parodomi atsakymai, komandų surinktų balų suma. Dalyviai džiūgavo, išvydę teisingus atsakymus. Visi komandų dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, dantų šepetukais, pastomis, stalo žaidimais  bei kalendoriais. Nors mūsų komanda prizinių vietų nelaimėjo, tačiau pasirodė neblogai: iš galimų 47 taškų surinko 45 taškus Džiugiai ir pakiliai grįžome namo. Vaikučių vardu noriu padėkoti sveikatos priežiūros specialistei Ievai Tarozei už galimybę dalyvauti tokiame renginyje.

Akimirkos iš konkurso

*****

UŽDEGTOS ŽVAKELĖS ANT UŽMIRŠTŲ KAPŲ

          4 klasės mokiniai su tikybos mokytoja Inga Baužiene aplankė Slengių kaimo kapinaičių apleistus, niekieno nelankomus kapus, uždegė supratingumo, žmogiškumo bei vilties žiburėlius – Vėlinių žvakes.

          Tariame nuoširdų AČIŪ visiems mokiniams ir jų tėveliams, prisijungusiems prie šios akcijos. Nuotraukas rasite  čia

*****

IŠVYKA Į KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĘ

Spalio 23 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai, vadovaujami priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogės Ingridos Simonavičienės ir 4 klasės moksleiviai, lydimi mokytojos Aušros Strakšienės, lankėsi Klaipėdos rajono savivaldybėje. Mus maloniai priėmė ir apie savivaldybės darbą papasakojo administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė. Vaikai apžiūrėjo savivaldybės patalpas, metrikacijos skyrių, pabendravo su ten dirbančiais žmonėmis. Savo kabinete moksleivius šiltai priėmė ir į klausimus atsakė savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius, kuris atsisveikindamas dar ir padovanojo vaikams nuostabią knygą „Mažoji Lietuva“. Didžiausią įspūdį mažiesiems paliko posėdžių salė, kur jie galėjo pasėdėti tarybos narių kėdėse, apžiūrėti jų darbo vietą, įsivaizduoti, kaip vyksta posėdžiai.

          Išvykę iš savivaldybės, grįždami į mokyklą, užsukome į Klaipėdos rajone įsikūrusį zoologijos sodą. Mus pasitiko žvėrių ir paukščių gausybė. Labiausiai dėmesį traukė miegantys liūtai, baltieji tigrai, pumos, jaguarai, kupranugariai, didžiaakiai apuokai, prie gausaus vaišių „stalo“ užkandžiaujanti meška. Vaikams netrūko įspūdžių ir geros nuotaikos.

Nuotraukas rasite čia

*****

PIRMOKAI MIESTO BIBLIOTEKOJE

                   Spalio 22 d. pirmos klasės mokiniai aplankė Klaipėdos miesto Ievos Simonaitytės biblioteką. Visi liko sužavėti jos didumu ir salių įvairove: vaikų, suaugusiųjų bibliotekomis, skaityklomis, knygų saugyklomis. Vaikai turėjo galimybę pamatyti pačią didžiausią, mažiausią ir seniausią knygą. Ekskursijos pabaigoje įspūdžiais dalijosi prie arbatėlės, kuria vaišino labai malonios bibliotekos darbuotojos.

Įspūdžiai

*****

*****

          2013 metų spalio 21 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro priešmokyklinio ugdymo “Smalsučių” grupę aplankė visuomenės sveikatos specialistė Ieva Tarozė.


Vaikai atliko namų darbus – į grupę atsinešė šūsnį reklaminių bukletų ir lankstinukų su maisto produktais. Vadovaujami sveikatos priežiūros specialistės “Smalsučiai” rinko, kirpo ir klijavo savo maisto piramidę. Baigus darbą, Ieva Tarozė apibendrino veiklą, primindama kokius produktus valgyti sveika, o kokių – reikėtų vengti.

Nuotraukos  priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogės Ingridos Simonavičienės.

*****

        3 klasės mokiniai kartu su klasės mokytoja Virginija Bučkiene ir visuomenės sveikatos specialiste Ieva Taroze, ruošiasi konkursui “Sveiki dantys”, kuris vyks spalio 24 d. Vėžaičiuose.

          Linkime mokiniams sėkmės!

Pasiruošimo akimirkos čia

*****

EKSKURSIJA Į GIRULIŲ MIŠKĄ IR SKULPTŪRŲ PARKĄ

              Spalio 17 dieną Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, 2–4  klasių mokiniai, lydimi pradinių klasių mokytojų Virginijos Bučkienės ir Aušros Strakšienės,  vyko į Girulių mišką. Tikslas – prisirinkti miško medžių: pušų, eglės vaisių – konkorėžių. Ne tik… Prisirinkome dekoratyvinio ąžuolo lapų, paprastojo klevo lapų. Artėja  šventė “Rudenėlio žingsniai”, o be to gal ir žiemai prireiks kokiems darbeliams. Norime truputį pasiruošti gamtos gėrybėmis. Be to, juk neužilgo viskas dings – šalna pakąs. Todėl labai smagiai pasijautėme, pabuvoję rudeniniame miške, pasigrožėję jo  grožiu, pakvėpavę grynu oru. Anot vieno mokinio pastabos nėra geresnio dalyko, kaip pasivaikščiojimas miške”, sėkmingai grįžome namo. Nors ši diena mums buvo labai nepalanki išvykai – dangus niaukstėsi, krapnojotam vaikai buvo pasiruošę, apsiavę guminiais botais, su skėčiais. Nereikėjo nė priminti. Pasiteisino posakis “nėra blogo oro, yra bloga apranga”.

Nuotraukas rasite čia

*****

TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA PAMINĖTA NETRADICIŠKAI

           Spalio pradžioje minima Mokytojų diena primena lyg Rugsėjo pirmąją. Su gėlių puokštėmis ir dėkingumu skuba mokiniai į savo mokyklas.

          Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre nuo pat ryto tvyrojo paslaptis, mat mokytojai į mokyklą buvo … … neįleidžiami.

         Mokytojo dienos proga, direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė kartu su mokiniais ir tėveliais suorganizavo įspūdingą renginį Slengių mokytojams ir auklėtojoms.

          Šįkart pedagogai pirmai pamokai tapo “mokinukais”, o tėvai – mokytojais. Į pamoką pakvietė skambantis varpelis, o takas į klasę buvo nuklotas klevo lapais ir kaštonais.

Tėveliai “mokytojai” pasiruošė pamokoms. 3 klasės ugdytinės mama Neda Nemirovienė mokė vaikus dailės ir technologijos. 4 klasės mokinės tėtis Vaidas Lekstutis pravedė švietėjišką veiklą apie žalingus įpročius. Pačių jauniausių pradinukų tėčiai Darius Docius ir Evaldas Švaronas mokė jūreiviškų virvės mazgų rišimo paslapčių. O įdomiausias akimirkas fiksavo pirmoko mamytės Irmos Česnuševičienės fotoaparatas. Mes – mokytojai, pasijutome svarbūs, labiau suartėjome su tėveliais. Slengių pedagogai dėkoja  mokyklos administracijai,  mokiniams ir jų tėvams už nuostabią šventę.

Nuotraukos

*****

MOKSLO IR ŽINIŲ DIENA

Naujas ėjimas prasideda…laikas

Darbų ir kasdienių vilčių

Atbėga per kryžkelę vaikas

Su saule ant savo pečių.

M.Karčiauskas

Akimirkos iš šventės                                                            Nuotraukos R.Smalinsko

*****

Skip to content