Menu Close

2014–2015 m. m.

Išvyka į Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio Dragūnų batalioną

                      Gegužės 18 d. 1 klasės moksleiviai, kartu su mokytoja, lankėsi Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio Dragūnų batalione. Moksleiviai susipažino su kario profesija, gyvenimo ir darbo sąlygomis. Didžiausią įspūdį paliko ginklų apžiūra. Kariai noriai demonstravo moksleiviams įvairius ginklus, leido juos palaikyti, apžiūrėti, papasakojo apie jų veikimo principus. Vaikai galėjo pasimatuoti neperšaunamą liemenę, kareivišką šalmą, užsidėti kario kuprinę.

                      Lankėmės bataliono muziejuje, apžiūrėjome įvairiausius eksponatus, nuotraukas, kareiviškas uniformas nuo bataliono įkūrimo iki šių dienų. Bataliono technikos parke apžiūrėjome karines mašinas, išklausėme pasakojimo apie jų panaudojimo galimybes.

                      Už pagalbą organizuojant išvyką nuoširdžiai dėkojame Kajaus Morkūno mamytei – Dianai Morkūnienei.

Nuotraukos                                                                                                       Mokytoja Aušra Strakšienė

*****

Gegužės 18 d. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras bendradarbiaudamas su Klaipėdos rajono policijos komisariatu organizavo prevencinę akciją „Saugus kelias į mokyklą“.

Akcijos tikslas: užtikrinti saugią vaikų kelionę į mokyklą, mokykliniu autobusu ir kitomis transporto priemonėmis.

„Tėvai pakankamai atsakingi, dauguma vairuotojų atvežė savo vaikus į darželį ar mokyklą tam skirtose, ūgiui ir svoriui pritaikytose kėdutėse, užsegtus vaikus. Pagal Kelių eismo taisykles (KET), nuo 2012 metų lapkričio 1 dienos visi vaikai, kurių ūgis yra mažesnis nei 135 cm, privalo būti vežami tik specialiai jų ūgiui ir svoriui pritaikytomis saugos sistemomis, kaip to reikalauja bendros Europos Sąjungos taisyklės.

      Pasitaikė pavieniai atvejai, kai vaikas nebuvo prisegtas priekinėje sėdynėje ir ne specialioje kėdutėje“, komentavo Klaipėdos r. policijos komisariato Sendvario apylinkės inspektorius Andrius Burba. Šį kartą pareigūnai nebaudė eismo dalyvių, tik dar kartą priminė apie saugų vaikų vežimą transporto priemonėse.

   Policijos pareigūnai žada ir toliau kontroliuoti kaip vairuotojai veža vaikus, ar tinkamai pasirūpina vaikų-keleivių saugumu.

  Dėkojame Klaipėdos r. policijos komisariato viršininkui Raimondui Vaitkevičiui, pareigūnams Rasai Jonauskaitei ir Andriui Burbai už pagalbą vykdant šią akciją.

Administracija

*****

„Vėtrungė mamai 2015“

Mama – kelrodė žvaigždė
Mama – uostas…
Palankus vėjas į uostą – laimė…
Kad vaikai visada saugiai grįžtų į šeimos uostą, vėtrungės gaudo vėją…
         Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro vaikai ir visa mokyklos bendruomenė, prisijungė prie  respublikinio vaikų meno projekto Motinos dienai paminėti
„Vėtrungė mamai 2015“
        Balandžio 30 d.  mamas, Vėtrungių taku pakvietė į šventinį koncertą, skirtą mamos dienai.
            Skambėjo dainos, žydėjo gražiausi žodžiai, brangiausiam žmogui žemėje–Mamai.
Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė sveikina visas mamas
su TARPTAUTINE MOTINOS DIENA

Šventės akimirkos

*****

„Šviesoforo“ konkursas

     Balandžio 27 d. Minijos progimnazijoje įvyko II turo pradinių klasių moksleivių „Šviesoforo“ konkursas. Jame varžėsi 9 rajono mokyklų komandos .Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro komandą sudarė 4 moksleiviai: Kajus Morkūnas – 1 kl., Deivid Gerasimov – 2 kl., Arnas Simonavičius – 3 kl. ir Tomas Balsys – 4 kl. Saugaus eismo konkurse, moksleiviai demonstravo savo išmanymą teorinėse ir praktinėse užduotyse. Taip pat komandų kapitonai turėjo apginti savo vardą, pateikdami žinias kapitonų rungtyje. Visi moksleiviai parodė savo žinias ir gebėjimus, kaip saugiai elgtis gatvėje, pažinti kelio ženklus, laikytis kelių eismo taisyklių. Moksleiviams buvo įteikti padėkos raštai, gausios informacinės dovanos apie saugų eismą.

Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

DOVANA MOKYKLOS TALENTAMS

     Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė dėkoja visiems, išradingai ir talentingai pristačiusiems savo pomėgius.

       1–4 klasių mokiniai, parodę savo talentą, buvo paskatinti Klaipėdos dramos teatro spektakliu „Nutikimai Smaližių šalyje“.

Nuotraukos          Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

*****

        Balandžio 17 d. drąsieji piratai su 31 nario įgula išplaukė ieškoti talentingų vaikų. Kad kelionė neprailgtų jie grojo, šoko, dainavo, pasakojo apie savo sporto pasiekimus. Būsimasis architektas nustebino lego statiniais, patys mažiausieji „Boružiukų“ grupės vaikai su mamytėmis demonstravo savo pačių kurtą, naujausią madų kolekciją. Laivo kapitonas Kajus visai savo šauniai įgulai pristatė savo augintinius: ežiuką, degu, vėžlius, krabus, krevetes, tritoną, chameleoną ir gyvatę.

   Apiplaukę visą pasaulį ir grįžę į savo mokyklos uostą suprato, kad didieji, nepakartojami TALENTAI yra jie patys.

   Džiaugiamės išdrįsusiais vaikais pristatyti savo gebėjimus, pomėgius. Puikiai praleidome laiką stebėdami jų pasirodymus.

       Nuoširdžiai dėkojame 4 kl. mokinio Kajaus tėveliams už pagalbą puošiant salę, 2 kl. mokinės Emilijos mamytei už nuostabius prizus (gėles), 2 kl. mokinės Smiltės tėveliams už muzikinę aparatūrą.

Nuotraukos Ingridos Simonavičienės                                                                         Indrė Malinauskienė

*****

NETRADICINIO UGDYMO DIENA

„SALDU GARDU KAIP DU MEDU“

            Balandžio 15 d. mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena. Pradinių klasių moksleiviai vyko į Kretingos dvaro muziejų, kur dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose. Pirmokėliai, bei jungtinės 3–4 klasių moksleiviai dalyvavo duonos kepimo pamokėlėje. Moksleiviai susipažino su  duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijomis, iš paruoštos tešlos patys formavo duonos kepalėlius ir kepė juos duonkepėje. O kol duona kepė, etnografinėje ekspozicijoje susipažino su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, mokėsi atpažinti grūdines kultūras,  pabandė  sutrinti grūdus trintuvėje.

              Antros klasės moksleiviai dalyvavo saldainių gamybos pamokėlėje. Susipažino su saldainių gaminimo tradicijomis, pamatė visą šio skanėsto gimimo procesą, patys savo rankomis gamino karamelinius saldainius ir išmoko juos gražiai įpakuoti.  

                                  Mokytoja Aušra Strakšienė

Dienos įspūdžiai

*****

VELYKŲ BOBUTĖ LANKĖ VAIKUS

               Balandžio 14 d. Slengių  mokykloje-daugiafunkciame centre svečiavosi Velykų bobutė su savo svita – kiškučiais. Ji aplankė visus ikimokyklinės įstaigos  vaikučius, priešmokyklinę grupę. Kartu su mažaisiais slengiškiais, Velykų bobutė žaidė liaudies žaidimus, džiaugėsi atėjusiu pavasariu.
Velykų bobutė nepamiršo vyresniųjų vaikų – pradinukų. Aplankydama juos, ji paliko mokiniams staigmenų – užduotėlių. Po pamokų moksleiviai susitiko su viešnia jau atlikę užduotėles. Velykų bobutė padėkojo vaikams už pastangas, gerą nuotaiką, atliktas užduotis. Paskui rideno margučius. Džiugu, kad sulaukėme pavasario ir saulės, pirmosios žolytės ir almančių upeliukų, vyturio giesmės ir pirmosios žibutės.

Nuotraukos                                                                                               Pradinių klasių mokytoja V. Bučkienė

*****

DIENA KITAIP

          Balandžio 10 d. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras įsijungė į neformaliojo švietimo organizuotą iniciatyvą ,,Diena kitaip“. Ikimokyklinukai ,,Boružėlės“ ir ,,Saulutės“ grupės vaikai, kartu su pedagogėmis susijungė į vieną mišriaus amžiaus vaikų grupę.

   Vaikus aplankė trečiokas Arnas Simonavičius, kuris pademonstravo mikroskopą. Ugdytiniai turėjo galimybę pamatyti iš arti koks yra cukrus, kaip atrodo siūlai.

          Ikimokyklinukus nudžiugino Žemynos Valiūtės tėveliai, kurie dieną leido praleisti su savo 5 triušiukais, kurie vaikams paliko neišdildomus įspūdžius.

         Ačiū, prisidėjusiems prie „Dienos kitaip“.

Akimirkos                                                                                                            Auklėtoja Giedrė Neverauskaitė

*****

SAVAITĖ BE PATYČIŲ

       Kovo 23–29 dienomis Lietuvoje jau šeštus metus buvo organizuojama akcija „Savaitė be patyčių“, kurios metu buvo skatinama tolerancija, draugiškumas, pagarba vienas kitam. Mūsų mokykla-daugiafunkcis centras šiai savaitei taip pat skyrė išskirtinį dėmesį. Visa bendruomenė puikiai palaikė iniciatyvą „Nuspalvink vaikystę“. „Savaitė be patyčių“ – tai penkios dienos, penki skirtingi apsirengimo būdai ir penki geri darbai. Kiekvienos dienos užduotis – atspindėti dienos temą ir įvykdyti tos dienos gerą darbą. Kiekviena diena turėjo sutartą dominuojančią spalvą, kurią mokyklos bendruomenei reikėjo parodyti aprangos detalėse.

         Savaitės kulminacija – penktadienis – netradicinio ugdymo diena, kurioje buvo apibendrinta visos savaitės veikla. Dienai įsibėgėjus visa bendruomenė susirinko mokyklos kiemelyje, kuriame nušvito pati plačiausia Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro šypsena.

              Dėkojame visiems, nuoširdžiai palaikiusiems šios savaitės veiklas.

Savaitės nuotraukos                                                         Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

*****

Susitikimas

        Kovo 25 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre sulaukėme ypatingo svečio – apsilankė ornitologas ir fotografas Marius Čepulis. Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkurse „Gintarinis žaltys 2012“ jis buvo išrinktas metų fotografu.

     Ornitologas vaikams pristatė paukščių, gyvūnų nuotraukas. Priminė, kad miške reikia elgtis kaip svečiuose: nešūkauti, nešiukšlinti.

     Vaikai pamatė kasdien aplink namus besisukiojančių paukščių (zylučių, žvirbliukų, varnų) ir rečiau sutinkamų (vanagų, gervių, pelėdų) nuotraukas. Sužinojo, kad vienintelis paukštelis, mokantis skristi atbulomis yra kolibris.

      Fotografas papasakojo apie priemones, įrankius, kuriuos naudoja fotografuodamas. Taip pat, kaip kantriai po kelias valandas slepiasi nendrėse, krūmuose, valtelėse, laukdamas, kada galės nufotografuoti gyvūną. Klausydami garso įrašų vaikai bandė atspėti, kokie paukščiukai čiulba, kokie gyvūnėliai skleidžia garsus.

   Nuoširdžiai dėkojame mūsų svečiui už įdomiai ir turiningai praleistą laiką, už jo iniciatyvą pasidalinti su vaikučiais žiniomis apie gamtą ir fotografijos meną.

Akimirkos iš susitikimo                                                                                              Indrė Malinauskienė

    *****

ANGLŲ KALBOS VIKTORINA „HARD NUTS“

        Kovo 24 dieną Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokiniai (2 kl. Augustas Bulvydas, Deivid Gerasimov, 3 kl. Milena Mok, Nojus Škultinas, 4 kl. Tomas Balsys) vyko į Gargždus sudalyvauti Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių anglų kalbos edukaciniame žaidime-viktorinoje „Hard Nuts“ (,,Kieti riešutėliai“). Mūsų mokyklos komanda, pasivadinusi „Sun Bunnies“ („Saulės zuikučiai“) parodė savo žinias ir sumanumą, atsakinėdami į klausimus apie gyvūnus, įvairias šventes, Didžiają Britaniją. Laukdami viktorinos rezultatų vaikai dainavo įvairias angliškas daineles. Už dalyvavimą komandos apdovanotos skirtingomis nominacijomis. Mūsų komanda pelnė „Linksmiausio prisistatymo“ nominaciją. Vaikus viktorinai paruošė pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė.

Nuotraukos                                                                                                                                 Giedrė Neverauskaitė

*****

   *****  

     Kovo 20 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko renginys ,,Pavasario šauktuvės“ pasaulinei Žemės dienai paminėti. Renginį vedė ikimokyklinio ugdymo pedagogė Virginija Juškienė. Auklėtoja atėjo apsirengusi įvairių metų laikų rūbais ir vaikų klausinėjo, kurie rūbai tinkami nešioti pavasarį. Prašė išvardinti pavasario požymius, parskrendančius paukščius, pirmąsias pavasario gėles. Kieme akomponuojant muzikos pedagogėms Neringai Navakaitei ir Dijanai Kizevičienei šoko ratelius, dainavo daineles apie pavasarį.

      Su pasauline Žemės diena vaikus sveikino Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laima Anužytė-Kilnė, Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė, pavaduotoja Rūta Zubienė.

     Mokyklos-daugiafunkcio centro vaikai atsinešė daugybę tėvelių pagamintų inkilų, kuriuos Linas Šalašavičius, Andrius Liubinas ir Mindaugas Stankevičius sukabino į kieme augančius medžius.

     Pagamintais vėjo malūnėliais, paukšteliais, gėlėmis, drugeliais, vabaliukais vaikai papuošė Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro aplinką.

Šventės akimirkos                                                  Ikimokyklinio ugdymo pedagogė Virginija Juškienė

*****

     Kovo 18–21 dienomis, mūsų mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai išbandė edukacinius konkursus „Olympis 2015“. Aštuoni 2 klasės ugdytiniai, paraginti mokytojos Indrės Malinauskienės, pasitikrino lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo ir anglų kalbos žinias. Galutiniai rezultatai bus paskelbti kovo 31 d.

*****

Kelionė traukiniu

  Kovo 18 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių ir choreografijos mokytoja Indrė Malinauskienė pakvietė „Saulučių“ grupės vaikus į judesio meno pamokėlę „Kelionė traukiniu“. Vaikai vaidino įvairiose žaidybinėse situacijose, drąsiai atsakinėjo į klausimus, su dideliu džiaugsmu mokėsi įvairių šokių.

      Dėkojame mokytojai Indrei už kūrybišką ir įdomią pamokėlę.

Nuotraukos I. Simonavičienės                                                        Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogės 

*****

MŪSŲ 

NEPRIKLAUSOMYBEI –

DVIDEŠIMT PENKERI

     Mokykloje-daugiafunkciame centre kovo 10 d. suorganizuotas šaškių turnyras, Mokyklos taurei laimėti. Turnyrą pradėję Tautiška giesme, 24 mokiniai laukė savo eilės išbandyti jėgas prie šaškių lentos. Nedalyvavę turnyre ugdytiniai turėjo galimybę nusipinti trispalvę apyrankę, parašyti linkėjimus Lietuvai. Tačiau visų akys labiau krypo į turnyre dalyvaujančius mokinius. Visiems buvo smalsu sužinoti, kas taps turnyro nugalėtojais. Po atkaklių ir daug emocijų sukėlusių kovų, pagaliau paaiškėjo pirmojo šaškių turnyro mokykloje finalininkai, kurie sutikti gausiais plojimais. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė medaliais ir diplomais apdovanojo visus tris finalo dalyvius.

     Pirmoji vieta ir Mokyklos taurė atiteko 1 klasės mokiniui Dominykui Balčyčiuiantrąją vietą laimėjo – 2 klasės mokinys Orestas Jurkus ir trečioji vieta atiteko 1 klasės mokiniui Matui Petkui.

      Pačios maloniausios emocijos sklido ne tik iš vaikų, mokytojų, bet ir iš jų laukusių tėvelių. Tikimės, kad šis šaškių turnyras taps tradiciniu renginiu mūsų mokykloje, kuris prie šaškių lentos susodins, ne tik mokinius ir jų tėvelius, bet ir mokyklos darbuotojus bei bendruomenės narius.

   ,,Šaškės – tai menas (ir jų nepakeis nei kinas, nei filharmonija!), šaškės – tai sportas (ir ne lengvesnis už sunkumų kilnojimą arba ledo ritulį!), šaškės – tai mokslas (nors ir ne matematika), šaškės – visa kartu. Tai nuostabiai paprastos taisyklės, toli numatanti strategija ir fantastiška taktika”.          J.Fominych

Nuotraukos                                                                        Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

*****

LIETUVAI IR MAN

    Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro pedagogės, kartu su pradinių klasių mokiniais, bei priešmokyklinės „Smalsučių“ grupės ugdytiniais, prisijungė prie mokinių ir jaunimo organizacijos kuri kviečia visuomenę originaliai paminėti artėjantį Lietuvos nepriklausomybės 25-metį ir nupinti trispalves draugystės apyrankes: ryšėti patiems ir dovanoti Lietuvai.

       „Esate laimingi, nes gimėte laisvoje Lietuvoje. Tokioje Lietuvoje Jūs ir užaugsite, jeigu būsite vieningi ir drąsūs. Jei didžiuositės tardami savo Tėvynės vardą. Šiandien trispalvę juostelę nešiojatės ant savo riešo. Tegul šios trys spalvos atranda ypatingą vietą ir Jūsų širdyse“, – kalbėjo Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

      Džiaugiamės galėję prisidėti prie šios akcijos.

Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

DAR DAR Į TURGŲ DAR

        Šių metų kovo 4 d. Slengių mokykloje- daugiafunkciame centre šurmuliavo Kaziuko mugė, kurioje Kazė, Kaziūnė ir Kazimiera visus susirinkusius žemaitiškai pasveikino su pavasariu. Mažieji mokyklos gaspadoriai, pirmokai, taip pat pasveikino ir padovanojo šokį „Kur joji, Jonai?“

          Mokiniai su dideliu nekantrumu laukė šios šventės, kurios metu turėjo galimybę pademonstruoti kruopščiai padarytus ar iškeptus gaminius bei bent akimirkai tapti tikrais prekybininkais.

          Pradinukų darbeliai glostė akis ir džiugino mugės lankytojų širdis. Pirkėjai Kaziuko mugėje galėjo įsigyti rankų darbo suvenyrų, įvairiausių skanėstų: spurgų, vaflių, pyragų (su palinkėjimais), sausainių, popkornų, kurie buvo gaminami vietoje. Tai džiaugėsi SMALIŽIAI! Oi jų buvo sugužėję daug…

            Mokiniai kartu su tėvelių pagalba labai atsakingai ruošėsi mugei ir tai patvirtina ne tik prekių gausa, jų įpakavimas, bet ir kruopščiai papuošti prekystaliai. Ir patys prekybininkai šventiškais rūbais apsitaisę ragino įsigyti jų prekę.

            Džiugu, kad visi lankytojai iš Kaziuko mugės išsinešė ne tik gausių lauktuvių, bet ir pavasarinę nuotaiką bei  daug malonių įspūdžių.

Įspūdžiai                                                              Pradinių klasių mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

      Kovo 3 d. ,,Saulutės“ ir ,,Boružėlių“ ikimokyklinėse grupėse vyko bendra veikla ,,Amatai“, kurią vedė auklėtojos Virginja Juškienė ir Aistė Korsakienė. Išsiaiškinome kokių daiktų žmogaus kasdieniame gyvenime reikia. Auklėtoja Virginija papasakojo apie audėjos darbą, lininių siūlų atsiradimo kelią, išaustą lovatiesę, bei supažindino su kalvio darbo įrankiais ir nukaltomis pasagomis. Auklėtoja Aistė papasakojo apie puodžius, parodė jų gaminius. Apie medžio dirbinius, kurie labai mieli kiekvienam žmogui, auklėtoja papasakojo kas juos daro, bei parodė įvairių dirbinių iš medžio. Grupėje buvo surengta amatininkų darbų parodėlė, kurioje demonstruojamus daiktus vaikai galėjo pačiupinėti rankytėmis. Vaikai suvokė, kad visus  šiuos daiktus gamina žmonės – AMATININKAI.

      Kūrybinės veiklos metu vaikai lipdė lėkštutes, puodelius, ąsočius ir juos dekoravo.

Nuotraukos                                                                          Ikimokyklinio ugdymo pedagogės

*****

SKAITOVŲ KONKURSAS

       Net patys stipriausieji, rašydami apie Tėvynę, tampa jautrūs ir švelnūs. Apie Mamą ir Tėvynę bent keletą eilučių yra parašę visi poetai, visi pramokę rašyti…

      Vasario 27 dieną vykusiame mokyklos skaitovų konkurse  „Gražiausi žodžiai Lietuvai“ dalyvavo 23 skaitovai iš 1–4 klasių. Išgirdome nežinomų autorių posmus, ir poezijos Meistrų parašytas eiles… Mes mokytojos, be galo džiaugėmės, kad tiek daug mokinukų susidomėjo ir su dideliu noru ruošėsi šiam konkursui.

       Sveikiname laimėtojus: I vieta – Paula Liniauskaitė (1 klasė), II vieta – Marija Zinčenko (2 klasė), III vieta – Eimantas Mencleris (1 klasė), nominacija „Žiūrovų simpatija“  atiteko Emilijai Stanišauskytei.

       Nuoširdžiai dėkojame  Dailei Docienei, kuri  šį konkursą sušildė švelniomis arfos melodijomis ir Ramunei Bučniūtei akomponavusiai gitara. Dėkojame Kalotės bibliotekininkei Aldonai Pragulbickei, kuri visus surinkusius pasveikino E. Mieželaičio eilėmis „Lietaus ir vėjų žeme“.

          Gražiausios dainos, muzika ir žodžiai skambėjo Lietuvai.

Akimirkos                                                                         Pradinių klasių mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

ATVIRA VEIKLA „DĖŽUČIŲ DEKORAVIMAS“

         Vasario 26 d. „Saulutės“ grupėje, auklėtoja Virginija Juškienė vedė atvirą veiklą „Dėžučių dekoravimas“. Veiklą pradėjome žaidimu „Geros, jums, dienos“. Apžiūrėję grupėje surengtą dėžučių parodą, su vaikais aptarėme, iš kokių medžiagų gaminamos dėžutės, kuo jos puošiamos, kam dėžutės reikalingos. Pasiskirstę į komandas, vaikai puošė dėžutes makaronais, karoliais, spalvotais stikliukais, centais, gintaro gabaliukais. Aptarimo metu vaikai papasakojo kaip jiems sekėsi, kas gerai pavyko, kas sunkiau, kur dės savo puošnias dėžutes.

Veikloje dalyvavo Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laima Anužytė-Kilnė, auklėtoja Aistė Korsakienė, vaikučių mamytės: Aurelija Šalašavičienė, Ieva Ragovenko, Simona Umbrasaitė.

Už kūrybinį darbą visi vaikai buvo apdovanoti prizais.

Nuotraukos                                                             Ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Virginija Juškienė

*****

NETRADICINĖ DIENA KLAIPĖDOS MUZIEJUOSE

      Vasario 26 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko netradicinio ugdyo diena „Meno pasaulis“. Šią dieną pradinių klasių mokiniai vyko į edukacinius užsiėmimus Klaipėdoje.
        Pirmokai su mokytoja Aušra Strakšiene pabuvojo Domšaičio paveikslų galerijoje. Ten jie turėjo veiklą „Istorija be pabaigos“. Virtualioje erdvėje rinkosi pasakos veikėjus, darė malūnėlį ir sukdami jį, kūrė pasaką. Apžiūrėjo galerijos eksponatus, stebėjo dailės darbus.        Antrokai su mokytoja Indre Malinauskiene vyko į Pilies muziejų. Čia moksleiviai sužinojo daug faktų apie Klaipėdos miesto pilį, Klaipėdos miesto įkūrimą. Taip pat apžiūrėjo eksponatus, dalyvavo surengtoje viktorinoje apie pilies įkūrimo istoriją.
Trečiokai ir ketvirtokai apsilankė Laikrodžių muziejuje. Ten  klausėsi paskaitos apie senovės laikrodžius – saulės, vandens, smėlio ir ugnies. Įsidėmėjo terminą „gnomonas“ – saulės laikrodžio rodyklė. Moksleiviams parodė, kaip namų sąlygomis pasigaminti paprasčiausius, saulės, vandens ir smėlio laikrodžius.
Grįžę iš įvairių veiklų, mokiniai piešė  patyrimus, naujoves. Mokyklos koridoriuje surengėme darbų parodą, klasių atstovai pristatė draugams patirtas veiklas. Žinios, patyrimai įgyti netradicinėje veikloje kartais duoda efektyvesnį ugdymosi rezultatą, negu tradicinė pamoka.

Dienos įspūdžiai                                                                     Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

ŽIEMA ŽIEMA BĖK IŠ KIEMO

    Vasario 13 d. mokyklos teatro būrelio vaikai pakvietė visus į kiemelį linksmai pažaisti ir išvyti lauk žiemą. Mažieji aktoriai puikiai įkūnijo Užgavėnių personažus – lašininį, kanapinį, raganas, ožį, arklį velnius ir kt. Moksleiviai, kartu su mažaisiais bičiuliais iš darželio, su savo mokytojomis ir auklėtojomis smagiai šėlo, žaidė Užgavėnių žaidimus, triukšmavo, šoko ir bandė prisišaukti taip pasiilgtą pavasarį. Po linksmybių kiemelyje, klasėse laukė vaišės – įvairiausi blynai, kuriuos kepė moksleivių mamos. Tikimės, kad žiema išsigando mūsų keliamo triukšmo, spalvingų kaukių ir pamažu užleis vietą pavasariui.

Nuotraukos                                                                        Pradinių klasių mokytoja Aušra Strakšienė

*****

PIRMOKŲ KRIKŠTYNOS

 .

…Rugsėjo pirmąją aš nemokėjau…, bet po 100 dienų aš moku…                            

Vasario 6 d. Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko šventė „Šimtas dienų kai pirmokas esu”. Pas pirmokus  į svečius  atvyko miško žvėreliai. Su jais kartu atlėkė netikėtai pabudusi Rugsėjo pirmosios bitutė (mokyt. V. Bučkienė). Ji pristatė pirmokams dalykų mokytojus: Elnias – kūno kultūros, Pelėda – matematikos, Voveraitės – pasaulio pažinimo. Visi šie „mokytojai” atitinkamai buvo pasiruošę savo veikloms, pasidarę siurprizų ir apdovanojimų, įvairių užduočių. Pirmokėliams patiko dalyvauti pamokose, aktyviai kėlė rankas. Mokyklos direktorė Laima Anužytė-Kilnė ir pavaduotoja Inga Baužienė įteikė vaikams tortą „krikštynų” proga.  Pirmokėliai gavo atitinkamus pažymėjimus, kad šią dieną jie tapo tikrais pirmokais.

Krikštynų akimirkos                                                                  Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

EDUKACINĖ

PAMOKA

KINO TEATRE

 

     Vasario 4 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro 3–4 klasių mokiniai turėjo galimybę išvykti į edukacinę pasaulio pažinimo  pamoką, 3D filmą „Medžių paslaptIs“. Tikslas: supažindinti mokinius su mikroskopiniu augmenijos pasauliu, veikiant pagrindiniams filmo herojams – boružėlei ir jonvabaliui. Stebėdami filmą, mokiniai suvokė vandens kelionę nuo šaknų iki lapų, suprato medžio maitinimosi ypatybes, svarbą aplinkai, kurioje tarpsta gyvybė. Filmas suteikė  malonių įspūdžių, pastebėjimų, praktinių žinių.
Už šią galimybę dalyvauti edukacinėje pamokoje norime padėkoti Slengių mokyklos pavaduotojai Ingai Baužienei. Pavaduotoja suorganizavo išvyką, pakoregavo autobuso vykimo laiką. Nuoširdus ačiū jai.

   3–4 klasės mokiniai ir mokytoja Virginija Bučkienė

*****

GERUMO TRUPINĖLIAI

        2015 m. vasario 3 d. „Smalsučių“ grupės priešmokyklinukus aplankė Klaipėdos miesto lopšelio-darželio „Žuvėdra“ priešmokyklinės grupės vaikai su pedagoge Vilma Razmiene, bei meninio ugdymo mokytoja Daiva Šilinskiene, kurie vykdo lesyklėlių gaminimo akciją „Gerumo trupinėliai“. Svečiai atvežė dovanų – lesyklėlių paukšteliams. Susipažinę, aptarę kodėl paukštelius žiemą reikia globoti, juos lesinti, klausėmės svečių atliekamų dainelių, žaidėme muzikinius žaidimus. „Smalsučiai“ su muzikos mokytoja Neringa Navakaite, taip pat parodė ko yra išmokę – dainavo, šoko.

      Pasižadėję, kad lesyklėlės visada bus pilnos maisto paukšteliams, ir kad toks gražus dviejų darželių bendradarbiavimas galėtų vykti ir toliau, sėdome prie vaišių stalo.

Akimirkos             Priešmokyklinio ugdymo pedagogės Ingrida Simonavičienė ir Giedrė Neverauskaitė

*****

DAILYRAŠČIO KONKURSAS

    Vasario 2 d. mūsų pradinėje mokyklėlėje vyko dailaus rašto konkursas „Rašyk dailiai“. Jame dalyvavo visi 1–4 klasių moksleiviai. Mokiniams reikėjo kuo dailiau, tvarkingiau ir be klaidų ar braukymų nurašyti duotą tekstą. Vaikai labai stengėsi, todėl išrinkti nugalėtojus buvo be galo sunku. Dėkojame visiems dalyvavusiems moksleiviams ir sveikiname nugalėtojus!

1-ąsias vietas užėmė: – 1 klasė: E. Stanišauskytė ir S. Ragovenko; 2 klasė: Ch. Mockutė ir K. Valiūtė; 3 klasė: E. Zinčenko; 4 klasė: M. Mok.

2-ąsias vietas užėmė: – 1 klasė: B. Starovoitovas ir G. Pociūtė; 2 klasė: M. Zinčenko ir E. Degutytė; 4 klasė: A. Kareivaitė.

3-ąsias vietas užėmė: 1 klasė: E. Dovidavičiūtė ir D. Navickas; 2 klasė: S. Dociūtė; 4 klasė: N. Bestauskas.

Nuotraukos                                                                                    Pradinių klasių mokytoja Aušra Strakšienė

*****

SKAITOME PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖS VAIKAMS

     Sausio mėnesį Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko projektas „Skaitome priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams“. Šio projekto tikslas: skaityti kasdien, skaityti ypatingomis progomis, ypatingoje aplinkoje. Šiuos tikslus apjungė šūkis-skaitykime vaikams 20 minučių. Tai darėme kiekvieną sausio mėn. darbo dieną prieš pietų miegą. Mažieji bičiuliai turėjo progą išklausyti įvairiausių kūrinių, kuriuose puoselėjama kalba, gražus žodis. Skaitymas balsu įprasmina žmogiškąjį bendravimą. Vaikas klauso, mąsto. Kad skaitymas vyktų sklandžiai, buvo sudarytas skaitytojų sąrašas. Į šį sąrašą buvo įtraukti ketvirtokai, mokytojai, mokyklos administracija, kiti darbuotojai, netgi seniūnės pavaduotoja Rūta. Patys vaikučiai laukdavo ir klausdavo, kas ateis skaityti pasakos. O vienas mažylis pateikė komentarą, kad kai skaitė apie pagranduką, tuojau užmigo.

       Šiam projektui patirti sėkmę padėjo grupės auklėtojos padėjėja Regina Arnašienė. Ši moteris nuolat kuravo skaitančiųjų sąrašą, primindavo skaitytojams nepamiršti pareigos. Nuoširdus ačiū jai. Už akimirkas likusias nuotraukose dėkojame grupės pedagogei Ingridai Simonavičienei. Stengsimės, kad ši  idėja turėtų tęstinumą ir įgytų gražias tradicijas, puoselėjant skaitymą balsu, kuris įprasmina žmogiškąjį bendravimą.

Akimirkos iš skaitymų                                                             Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

SAUGAUS EISMO KLASĖJE

 Visi žinome, kaip svarbu, kad vaikai būtų susipažinę su saugaus eismo pagrindais ir gatvėse elgtųsi atsargiai. Todėl, sausio 28 d., išsiruošėme į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biure esančią saugaus eismo klasę. Šios klasės paskirtis – sudaryti sąlygas ugdyti žinias apie saugų eismą, gilinti teorines ir praktines saugaus elgesio kelyje žinias, ugdyti pagarbą žmogaus gyvybei ir jos išsaugojimui, pagarbą eismo dalyviams, atsakomybę už savo elgesį kelyje.

 Saugaus eismo klasėje priešmokyklinukai ne tik išklausė pareigūno Nerijaus Stankaus patarimų kaip saugiai elgtis kelyje, bet ir patys galėjo juos išbandyti praktiškai – čia įrengtos mokomosios perėjos ir sankryžos, kuriose vaikai  pritaikė išmoktus dalykus. Ugdytiniai aktyviai dalyvavo, atsakinėjo į pareigūno klausimus, o už teisingus atsakymus apdovanoti atšvaitais.

Įspūdžiai                                              Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

MUS KALBINA KNYGOS LAPELIAI

 ,,Saulutės“ grupės vaikučiai ir auklėtojos Virginija Juškienė, Giedrė Neverauskaitė ir Aistė Korsakienė bendradarbiaujame su Klaipėdos r. savivaldybės J. Lankučio viešosios bibliotekos Kalotės filialo bibliotekininke Aldona Pragulbicke – Žemynos Valiūtės močiute.

    Pirmą kartą nagrinėjant temą ,,Kuo užaugęs būsiu?“ ji papasakojo apie bibliotekininkės darbą.

Sausio 23 d. bibliotekininkė bendravo su vaikais  tema ,,Kalbą kuriu Aš“.

Skaitome Kalotės filialo bibliotekos knygeles, kurias į grupę atveža bibliotekininkė Aldona.

   Šią savaitę ikimokyklinukai išleido savo gamybos knygelę ,,Mano knygelė“.

Nuotraukos                                  Ikimokyklinio ugdymo pedagogės

  *****

     Sausio 21 dieną į Slengių mokyklą-daugiafunkcį centrą atvyko policijos darbuotoja Aurelija Studencova. Viešnios tikslas buvo priminti policijos kaip organizacijos darbą ginti, saugoti, padėti. Savo pranešime lektorė paminėjo policijos darbuotojų reikalingumą, skirtingumą, kokiomis priemonėmis ir būdais dirbama, saugant viešąją tvarką. Mokiniams parodė priemones, kurios padeda drausminti  prasikaltusius piliečius. Tai guminė lazda, antrankiai, racija, žiebtuvėlis, ašarinės dujos, ginklas. Paminėjo  svarbiausias  saugaus eismo ir elgesio taisykles. Nutarta pastoviai dėvėti šviesą atspindinčias liemenes, kas mokykloje dažniausiai yra vengiama daryti. Tėvų abejingas požiūris į šį dalyką nesuveda bendram vieningam darbui ir reikalavimui. Visada atsibundama po skaudaus įvykio. Tačiau mokiniai prižadėjo liemenes dėvėti, o pareigūnė patikino ,kad pakontroliuos šį reikalą vardan saugumo ir vaikų gerovės.

Nuotraukos                                                                               Pradinių kl. mokytoja V. Bučkienė.

*****

KUO UŽAUGĘS BŪSIU AŠ ?

        Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, priešmokyklinio ugdymo „Smalsučių“ grupės ugdytiniai, sausio 19–23 dienomis, susipažino su profesijų įvairove ir jų svarba.

         Pirmadienį, vaikai, kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagogėmis, Ingrida Simonavičiene ir Giedre Neverauskaite, analizavo kokios būna profesijos ir kokį darbą atlieka šių profesijų atstovai.

         Antradienį vaikai susipažino su Balio mama, Giedre Stankevičiene, kuri pristatė architektės specialybę. Visi kartu aiškinomės kas yra architektai, kaip jie dirba, ką kuria. Mama rodė įvairių pastatų nuotraukas, filmuką nuo ko prasideda projektavimai, ir kaip atsiranda miestai, dangoraižiai. Priešmokyklinukai ir patys turėjo galimybę suprojektuoti savo svajonių miestus. 

        Trečiadienį, vaikus aplankė Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos biuro, prevencijos skyriaus pareigūnė Aurelija Studencova, kuri supažindino su policijos pareigūno profesija, jos atliekamu darbu. Policininkė vaikams pademonstravo specialiąsias priemones ir net šaunamąjį ginklą.

        Ketvirtadienį Gabrieliaus mama Brigita Būbelytė, pristatė reklamą. Paaiškino vaikams kokių rūšių yra reklamų, kaip jos atsiranda, ir kam jos yra reikalingos. Priešmokyklinukai gavo užduotį – sugalvoti ir kuo įdomiau pateikti įvairias reklamas. 

        Penktadienį, su muzikos pedagogės specialybe, vaikus supažindino muzikos mokytoja Neringa Navakaitė.

          „Smalsučių“ grupės, priešmokyklinio ugdymo pedagogės, nuoširdžiai dėkoja Balio ir Gabrieliaus mamytėms, Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos biuro, prevencijos skyriaus viršininkui, Kazimierui Sinkevičiui, ir jo vadovaujamai pareigūnei – vyresniajai specialistei Aurelijai Studencovai,  muzikos mokytojai Neringai.

   Savaitės įspūdžiai                                                           Priešmokyklinio ugdymo pedagogės

*****

STIKLO STEBUKLAI

     Sausio 19 d. į mūsų mokyklą-daugiafunkcį centrą atvyko ypatingi svečiai iš Latvijos. Tai žmonės, kurie stiklą paverčia ypatingais meno kūriniais. Atrodytų, kokios sudėtingos įrangos reiktų. Pasirodo šiai veiklai reikia stiklo lazdelių ir svarbiausia karštos ugnies, maždaug 1000 laipsnių. Renginio vedėjas sudomino mokinius įdomiais loginiais klausimais. Už teisingus atsakymus buvo paruošęs siurprizų mokiniams ir mokytojams. Jo kolega užsiėmimo metu akivaizdžiai rodė procesą, kada stiklas tampa minkštas kaip medus, trapus kaip kristalas, gimsta figūrėlė. Po veiklos, vaikai galėjo įsigyti meno dirbinių iš stiklo – mažyčių figūrėlių, suvenyrų, pakabukų. Buvo įspūdinga ir taip paprasta.

Nuotraukos                                                                                  Pradinių kl. mokytoja V. Bučkienė

*****

 

Kokia nuostabi, Lietuva, esi
Kaipgi nemylėt mums tavęs?
Mūsų džiaugsmas Tu, mūsų skausmas Tu
Savo širdyse saugome tave.
                                     Kipras Mašanauskas

Sausio 13-osios rytą mokyklos-daugiafunkcio centro languose sužibo žvakutės, žuvusiems už Lietuvos laisvę atminti. Šią svarbią Lietuvai dieną mokykla, kartu su kitomis švietimo įstaigomis, organizacijomis tradiciškai prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atminti gyva, nes liudija“.

Pirmos pamokos metu mokytojos dalinosi prisiminimais apie tos nakties tragiškus įvykius. Per visas pertraukas buvo demonstruojamos nuotraukos, dokumentiniai reportažai, menantys Sausio 13-osios įvykius.

Tegu tądien žuvusių atminimas amžinai išlieka mūsų širdyse, o žodis Lietuva skamba taip, kaip skambėjo prieš 24 metus – išdidžiai.

Akimirkos                                                                Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė

*****

EKSPERIMENTŲ SAVAITĖ

Smagu po žiemos atostogų sulaukti pailsėjusių ir pasiilgusių savo grupės priešmokyklinukų. O ir pirmoji sausio tema labai įdomi: „Man viskas įdomu. Eksperimentų savaitė“. Išsiaiškinę ką reiškia žodis „eksperimentas“, kokiu tikslu eksperimentai atliekami, patys kibome į darbą. Dar pirmadienio rytą įmerkėme žalią kiaušinį į actą, o penktadienį stebėjome kas atsitiko, ogi kiaušinis tapo minkštas, nes ištirpo lukštas. Savo akimis pamatėme kaip  paprastai, folijos ir druskos pagalba, galima pašviesinti sidabrą, atlikome bandymą su pipirais ir lašeliu indų ploviklio, stebėjome keisčiausias optines iliuzijas per projektorių, darėme eksperimentą su pienu ir dažais išgaudami įvairiaspalvį piešinį, uždegę ir uždengę stikline žvakę stebėjome kaip išdeginusi deguonį žvakė užgęsta.

Į svečius pasikvietėme trečioką Arną, kuris domisi įvairiais eksperimentais, bandymais ir sutiko mums pademonstruoti  kaip veikia mikroskopas, per kurį stebėjome daug kartų padidintą  druską, cukrų bei pipirus. Taip pat, berniukas, iš plastilino nulipdė „ugnikalnį“ ir pademonstravo jo išsiveržimą (sodos ir acto pagalba).

Visi vienbalsiai nutarėme, kad eksperimentuoti ne tik įdomu, bet ir labai smagu J

Nuotraukos                          Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

Antrokų Kalėdos Havajų ritmu 

          Kalėdinei šventei antrokai su tėveliais susirinko gruodžio 19 dieną Zebriuko namuose.  Kalėdinei šventei vaikai buvo persirengę  įvairiais pasakų personažais.  Kalėdinių žibintų apsupty mokinukai padovanojo tėveliams nuostabiai jaukią šventę. Antrokai ne tik deklamavo eilėraščius, bet ir skambinant kanklėms Emilijai Degutytei vaikai dainavo kalėdines dainas. Visus sužavėjo antrokės Smiltės Dociūtės balsas, kuri kaip tikra Ledo Karalienė atliko solo partiją.  Kad dar stipriau pajustumę artėjančių švenčių dvasią, vaikai padovanojo tėveliams po mažą angeliuką, linkėdami artumo ir meilės gražiausių žiemos švenčių metu.

Vėliau šventė vaikams tęsėsi jau Havajietišku ritmu. Vaikams teko įveikti nemažai havajietiškų kliūčių bei turėjo surasti Kalėdų senelį, kuris atvyko pas vaikus iš pačių Havajų. Pasipuošęs vasariška apranga su vaikais bendravo angliškai. Šių metų Kalėdų senelis vaikams paliko neišdildomą įspūdį. Apdovanoti dovanėlėmis šventė tęsėsi toliau Zebriuko žaidimų kambariuose, bei prie vaikams paruošto šventinio stalo.

         Už šiltą, tikrai Kalėdiškos dvasios kupiną programą tėveliai dėkoja antrokų  klasės mokytojai Indrei Malinauskienei, bei už muzikinį repertuarą muzikos mokytojai Dijanai .Kizevičienei.

          Taip pat nuoširdų AČIŪ sakome šventę suorganizavusioms mamytėms : Dianai Gerasimovienei, Aurelijai Rulevičienei, Aurelijai Šalaševičienei, Dailei ir Dariui Dociams bei kitiems prie šventės organizavimo prisidėjusiems tėveliams. Tegul visos mūsų šventės būna tokios gražios!

Šventės akimirkos                                                                Rasa Švaronienė

*****

PIRMOKŲ KALĖDOS HAVAJUOSE

            Gruodžio 19 d. pirmokėliai ir jų tėveliai rinkosi į „Zebriuko namus“ susitikimui su Kalėdų seneliu. Vaikai nuoširdžiai ruošėsi šiai šventei: mokėsi žodelius, repetavo ir šventės proga tėveliams parodė spektaklį „Pagrandukas“. Spektaklį lydėjo Kalėdinės dainos ir eilėraštukai. Vaikai turėjo atlikti nemažai užduočių, tarp kurių viena – surasti Kalėdų senelį smiley.

        Šiemet Kalėdų senelis buvo šiek tiek neįprastos išvaizdos – pas vaikus atkeliavo iš Havajų, todėl ne tik atvyko su šortais, bet ir nemokėdamas kalbėti lietuviškai. Bet vaikus išmokęs pagrindinių frazių, puikiai su jais susikalbėjo 😉 Ir argi reikalinga kalba, kai salėje šitiek laukiančių akių, šypsenų ir dovanų. Kalėdų senelio apdovanoti, vaikai sėdo prie gausaus, tėvelių suruošto šventinio stalo.

       Dėkojame moksleivių mamytėms: Dianai Morkūnienei, Renatai Nekrošienei, Daivai Menclerienei, padėjusioms suruošti puikią šventę vaikams, bei visiems tėveliams už puikią šventinę nuotaiką smiley.

Nuotraukos Lauros Gricės                                                                Klasės mokytoja Aušra Strakšienė

*****

  Gruodžio 19 dieną  Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko netradicinė ugdymo diena „Sužibo Kalėdų žvaigždė“. Šiai  šventinei dienai moksleiviai paruošė trumpą programėlę: eilėraščių montažą apie Kalėdas, prasmingus palinkėjimus savo šeimoms, trumpą vaidinimą „Ropė“. Visos šios veiklos vyko „Zebriuko“ namuose, kurie yra netoli Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro. Tėvai ir šių namų organizatoriai surengė pramogų veiklą mokiniams „Havajai“. Įvyko puikus tradicinis ir šiuolaikinis moderniškas šou moksleiviams ir jų tėveliams. Visiems buvo linksma, sotu ir gera pabūti kartu, pabendrauti, labiau pažinti vieni kitus.

Mokytoja Virginija Bučkienė

Nuotraukos Ingridos Simonavičienės ir Ryčio Smalinsko.

 *****

  2014 m. gruodžio 17 d. pačius mažiausius mokyklos-daugiafunkcio centro vaikus aplankė Kalėdų senelis.

  „Saulutės“  grupės vaikai kartu su auklėtojomis tėveliams parodė spektaklį ,,Kalėdų dovanos“. Spektaklio metu vaikai vaidino miško žvėrelius, auklėtoja Virginija Juškienė – Žiemą, auklėtoja Aistė Korsakienė–Raganą, auklėtoja Giedrė Neverauskaitė – Lapę.

   „Boružėlės“ grupės vaikai  tėvelius ir Kalėdų senelį pasitiko pasipuošę, mergaitės – snaigės, berniukai – nykštukai. Vaikai tėveliams šoko ratelius, deklamavo eilėraštukus, dainavo daineles.

Priešmokyklinės ,,Smalsučių“ grupės vaikai pasitiko Kalėdų senelį, pasipuošę miško žvėrelių kaukėmis. Vaikai tėveliams parodė spektaklį ,,Kaip bobutė ir senelis kalėdų laukė“.    

     Sulaukę kalėdų senelio ir jo padėjėjos ožkytės, vaikai kiekvienas su jais susipažino, kartu žaidė, šoko, dainavo, atsakinėjo į užduotus klausimus. Už nuveiktus darbus senelis vaikams padovanojo dovanų.

    Už  šventės scenarijų dėkojame renginių organizatorei Eugenijai Selskienei.                                                                                                                    

Akimirkos iš šventės                             Priešmokyklinio ugdymo pedagogės

*****

KALĖDŲ ŠVENČIŲ BELAUKIANT…

      Gruodžio 16 d. Slengių  mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių moksleiviai kartu su mokytojomis lankėsi spektaklyje “Batuotas katinas”, kuris vyko Žvejų kultūros rūmuose. Mokiniai turėjo galimybę stebėti pasaką su šiuolaikinio gyvenimo interpretacijomis. Labai smagūs ir „užvedantys“ muzikiniai intarpai sukėlė mokiniams smagių emocijų ir džiugios nuotaikos. Pagrindinis veikėjas katinas, kuris buvo Markizo Žako palikimas, subūrė vaikus nuotaikingiems nuotykiams ir akylam spektaklio stebėjimui.
Po spektaklio iš užburtos pilies atėjo Kalėdų Senelis. Linksmai ir nuotaikingai išjudino salės vaikus šokiams, žaidimams. Po renginio Senelis išdalino dovanas, skirtas vaikams. Stebuklų metas prasidėjo….
Už šį nuostabų stebuklą, pradinių klasių mokytojos Aušra ir Virginija nuoširdžiai dėkoja 2 klasės mokytojai Indrei Malinauskienei, kuri pasiūlė idėją aplankyti spektaklį, suorganizavo pavėžėjimą autobusu. Taip pat norime padėkoti 2 klasės mokinių tėveliams, kurie pasirūpino, kad visi  dalyvavusieji spektaklyje būtų pamaloninti skanėstais. Kalėdų stebuklų metas prasidėjo Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre.

Mokytoja Virginija Bučkienė

*****

        Šv. Ka­lė­dų lau­ki­mas – il­gas, bet ma­lo­nus pe­rio­das, gal­vo­jant apie di­džią­sias me­tų šven­tes. Il­gi va­ka­rai ir ar­tė­jan­čių šven­čių nuo­tai­ka – pui­ki pro­ga pri­si­min­ti ar­ti­muo­sius ir pagalvoti apie dovanas, ku­rias ga­li­me pa­si­ga­min­ti ir pa­čios.

       Lapkričio 29 dieną Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre svečiavosi dailės ir technologijų mokytoja Nomeda Statkienė iš Tryškių. Ji supažindino su dekupažavimo technika bei priemonėmis. Į  užsiėmimą rinkosi visos susidomėjusios kolegės mokytojos, mokinių mamytės, draugės, kaimynės.

  Spragsint žvakėms, bendraujant ir gaminant malonias staigmenėles net nepastebėjome kaip laikas ištirpo…

Dienos įspūdžiai                                                                                      Mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

     Paskutinę rudens savaitę antros klasės mokiniai dalyvavo literatūriniame-meniniame projekte „Jūratė ir Kastytis“. Analizuodami sakmę pasitelkėme menų sinteze: mokiniai susipažino su M.K. Čiurlionio simfonine poema „Jūra“, stebėjo įvairių dailininkų paveikslus, patys kelias pamokas tapė įsivaizduojamą jūros dugną, Jūratės gintarinę pilį. Klasėje surengėme gintaro papuošalų ir suvenyrų parodėlę.

           Džiugu, kad tėveliai vaikams padėjo susirasti informacijos apie gintarą.

      Paskutinę projekto dieną mokiniai aktyviai dirbo grupėse, analizavo turimą medžiagą, skirstėsi darbus, darė plakatą „Gintaras – Lietuvos auksas“.

        Džiaugiuosi mokinių darbais, puikiais darbo pristatymais, gudriais klausimais draugams ir išsamiais atsakymais.

Mokinių darbai                                                                                         Mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

Tai bent cirko artistai!

    Lapkričio 24 dieną darželio ir mokyklos vaikai ne tik stebėjo cirko artistų pasirodymus, bet ir patys juose dalyvavo: žongliravo, trimitavo, demonstravo akrobatinius triukus, rodė fokusus marokusus. Juokėmės už pilvų susiėmę…

Akimirkos                                                      Mokytoja Indrė Malinauskienė

*****

Lapkričio 11 d. „Boružėlės“ gupės vaikus aplankė policijos pareigūnai: Slengių apylinkės įgaliotinis Andrius Burba ir nepilnamečių inspektorė Diana Pipirienė. Pareigūnai vaikams papasakojo apie pavojingą policininkų darbą, parodė tikrus antrankius. Papasakojo apie saugų eismą kelyje, šviesoforo spalvų reikšmes, atšvaituko naudą tamsiu paros metu. Vaikai apžiūrėjo ir pasėdėjo policijos automobilyje. Gavo dovanėlių. Susitikimas su policijos atstovais vaikams labai patiko.

Susitikimo akimirkos                                                  Ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Jurgita Spyčiūtė

*****

   Antrą lapkričio savaitę, kartu su priešmokyklinės „Smalsučių“ grupės ugdytiniais, diskutavome tema: „Skanu-neskanu, sveika-nesveika“. Penktadienį į svečius pasikvietėme visuomenės sveikatos specialistę Ievą Tarozę. Ji tarsi apibendrino mūsų savaitės veiklą, išsamiau papasakojo apie maisto pasirinkimo piramidę, parodė kaip atrodo suaugusio žmogaus ir vaiko skrandžiai. Jos vadovaujami vaikai, pasiskirstę poromis, iš reklaminių skrajučių, žurnalų kirpo bei klijavo maisto produktus į tinkamas mitybos piramidės vietas.

          Ši veikla ugdytiniams buvo ne tik smagi, bet ir naudinga.

    Nuotraukos                                                    Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

MŪSŲ KAIMYNAI

       Spalio 27–31 dienomis ,,Saulutės“ grupės vaikai analizavo temą ,,Mūsų kaimynai“.

          Spalio 27 d. ,,Saulutės“ grupės vaikai su kaimynais ,,Boružėlės“ grupės vaikais dalyvavo rudenėlio šventėje ,,Rudenėlis atriedėjo, obuoliukų pabyrėjo“.

Spalio 28 d. vaikai lankėsi ,,Smalsučių“ grupėje. Grupės auklėtoja Ingrida Simonavičienė papasakojo, kuo ši grupė ypatinga, ką vaikai joje veikia. Pasidomėjo vaikų gebėjimais: klausė kokias raides pažįsta, kokius skaitmenis išmoko.

,,Saulutės“ grupės vaikai išbandė priešmokyklinukų naudojamą priemonę – markeriu piešė ant plastiko. Žiūrėjo filmukus ,,Grybukas- stogiukas“, ,,Maša jau nebetinginė“.

       Spalio 29 d. grupės vaikai lankėsi pradinėse klasėse. Sėdėjo jų suoluose, atliko įvairias užduotis, ,,grojo‘‘ pianinu. Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė papasakojo apie pradinukų veiklą.

      Spalio 30 d. lankėmės Klaipėdos r. Sendvario seniūnijoje. Seniūnės padėjėja Rūta supažindino vaikus su seniūnės, padėjėjos, sekretorės, žemės ūkio specialistės, socialinių darbuotojų darbu.

Darbuotojos atsakinėjo į vaikų klausimus, pavaišino juos saldainiais. Vaikai atsidėkodami padovanojo savo darbelį ,,Ežiuką“.

   Spalio 31 d. apibendrindami savaitės temą, kalbėjome apie rudenėlio šventę, eksponatus kuriuos darė su tėveliais, kaip gamino vaisių ir daržovių salotas. Aptarėme kas labiausiai patiko mokykloje. Vaikams didžiulę nuostabą kėlė apsilankymas Sendvario seniūnijoje. Vakai buvo nustebę, kad dirba tiek daug žmonių.

      Padarėme su vaikais išvadas, kaip svarbu turėti gerus kaimynus.

Savaitės įspūdžiai                                                   Ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Aistė Korsakienė

    *****

  Spalio 27 d. darželyje vyko rudenėlio šventė “Rudenėlis atriedėjo – obuoliukų pabyrėjo”. Dalyvavo mažieji “Boružėlės” ir “Saulutės” grupių ugdytiniai. Šventę vedė dėdė Derlius (auklėtoja Jurgita Spyčiūtė) ir Šalna (auklėtoja Virginija Juškienė), akomponavo muzikos vadovė Neringa Navakaitė. Kiekvienos grupės vaikai buvo pasipuošę skirtingų vaisių, daržovių, grybų karūnėlėmis. Vaikai deklamavo eilėraščius, žaidė, dainavo, minė mįsles, siautė kartu su dėde Derliumi ir Šalna, rinko ir mėtė medžių lapus.

      Šventė visiems paliko daug gražių įspūdžių, teigiamų emocijų. Po gražios šventės visi vaišinosi dėdės Derliaus vaišėmis.

   Šventės akimirkos                                                    Ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Jurgita Spyčiūtė

*****   

     Nors spalio 22 diena išaušo šalta ir niūri, tačiau priešmokyklinukų „Smalsučių“ grupėje aidėjo linksmi vaikų balsai. Tą dieną vaikai, kartu su pedagoge Ingrida Simonavičiene, muzikos pedagoge Neringa Navakaite, šauniomis mamytėmis, bei pavaduotoja ugdymui Inga Baužiene, šventė „Rudenėlio“ šventę. „Smalsučiai“ eilėmis pasveikino dėdę derlių, dainavo daineles apie rudenėlį, kartu su mamytėmis žaidė tradicinius lietuvių liaudies žaidimus, bandė įminti mįsles, pasipuošę įvairiomis kaukėmis rovė ropę, piešė daržoves ir vaisius, kuriuos klijavo į didelį krepšį… Na, o šventės pabaigoje sėdome prie vaišių stalo.

Ačiū visiems už gerą nuotaiką smiley.

Įspūdžiai                                                                       Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Ingrida Simonavičienė

*****

EDUKACINĖ IŠVYKA Į MIESTO BIBLIOTEKĄ

      Spalio 17 d. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro  3–4 kl. mokiniai išvyko į Klaipėdos m. savivaldybės Vaikų biblioteką. Edukacijos tikslas – labiau pažinti knygos pasaulį, pamilti knygą, pajusti skaitymo naudą, patirti išgyvenamus jausmus. Vyko teatralizuotas knygos pristatymas. Taip pat veikė Knygų paroda 2014. Renginio vedėjai mus sutiko mini spektakliuku Žemaitės „Mikė melagėlis“. Po to sekė knygų, gautų šiais metais į biblioteką, pristatymas. Mokinius sužavėjo knygelė “SuraskJoną, muzikinė knygutė, knyga Abėcėlė, V. Landsbergio knyga apie arklį Dominyką bei daugelis kitų mokslinių ir fantastinių knygų. Mokiniai domėjosi knygomis, jas vartė net skaitė per tam skirtą laiką. Kita veiklos dalis tęsėsi žaislotekoje. Ten vedėja D. Kudžmaitė (ji ir vaikų eilėraščių poetė) pristatė lėlių vaidinimo personažus – Pepę Ilgakojinę, Peliuką, kuris ėda katinus, nykštuką. Moksleiviems renginys paliko šiltus įspūdžius. Vaikai nutarė labiau skaityti knygas ir gerinti savo skaitymo įgūdžius, kad suvoktų  grožinę kūrybą, pasaulį, jausmus.

Įspūdžiai                                                Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

    Gražus ruduo… krinta lapai… o kiemas pilnas vaikų klegesio…

      Turime ne tik kiemą, turime mažą parkelį, bet jį reikia išvalyti, kad vaikai jame galėtų bėgioti ir žaisti.

      Ir šiandien… pavaduotojos Ingos Baužienės ir darželio grupių auklėtojų gražia iniciatyva, rudeninę tylą „suvirpino“ benzopjūklų garsas, į pagalbą sugūžėjo tėvelių būrys. Genėjo šakas, pjovė ir rovė kelmus.

       Darbui tirpte tipstant pasidžiaugiau ir pagalvojau: kaip smagu, kad turime tokių gerų vaikų, tokius šaunius tėvus.

     Ačiū tėčiams: Raimondui Rupšiui, Andriui Narbutui, Mariui Varneliui, Andriui Liubinui, Giedriui Bičkauskui, mamai Jurgitai Repšienei ir Dovydo Žiliaus broliui Modestui bei pusbroliui Svajūnui.

          Ir šauniajai darbų organizatorei auklėtojai Virginijai Juškienei.

         Jų dėka vaikai turi saugų ir švarų žaidimų parkelį.

Akimirkos                                            Direktorė Laima Anužytė-Kilnė

*****

SVEČIUOSE – PRIEŠGAISRINĖS PAGALBOS ATSTOVAI

      Spalio 15 d. į Slengių mokyklą-daugiafunkcį centrą atvyko svečiai – Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  pareigūnai. Gaisro grėsmė, kitos nelaimės liaudyje sakoma, vaikšto šalia. Todėl atsitikus įvykiui būtina žinoti kaip elgtis, kad išvengtume kaudesnių pasekmių. Gargždų PGT, VPPP(valstybinės priešgaisrinės pagalbos poskyrio) atstovai atvyko su tikslu informuoti, priminti svarbius veiksmus kaip išvengti gaisro, užkirsti kelią kitiems nelaimingiems atsitikimams.Vyr. inspektorius Arūnas Armalis ir Kęstutis Sakalauskis papasakojo moksleiviams, parodė filmuotą medžiagą kokiu greičiu plinta gaisras. Pasirodo per dvi minutes išplitęs gaisras žmogaus pastangomis nebeužgesinamas. Būtina skubi ir efektyvi pagalba. Pateikė įvairių situacijų kaip gelbėtis ir elgtis ištikus gaisrui. Moksleiviai atsakinėjo į svečių pateiktus klausimus. Susitikimas buvo informatyvus. Mokiniai ir pedagogai padėkojo svečiams už apsilankymą.

Nuotraukos                                                                                      Pradinių klasių mokytoja Virginija Bučkienė

*****

KUPRINIŲ SVĖRIMO AKCIJA

         2014 metų spalio 14 dieną Slengių mokykloje-daugiafunkciniame centre antrus metus vyko akcija ,,Mokyklinė kuprinė“. Akcijos metu buvo sveriamos 1–4 klasių mokinių kuprinės, kurios tikslas atkreipti mokinių ir jų tėvelių dėmesį į mokyklinės kuprinės svorį ir turinį bei galimą sunkios kuprinės poveikį vaiko sveikatai.  Plačiau…

 Nuotraukos         Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ieva Tarozė

*****

PIRMADIENIO RIKIUOTĖS APŽVALGA

     Pirmadienį (spalio 6 d.) po 2 pamokų vyko rikiuotė, kurioje buvo apdovanoti greičiausi bėgikai Europos judėjimo savaitės bėgime. Diplomai buvo įteikti visiems už dalyvavimą ir už draugų palaikymą.

     Direktorė visiems mokiniams priminė saugaus eismo taisykles, atkreipdama dėmesį į tamsų paros metą-beauštantį rytą, kai mokiniai sustojimo vietose laukia mokyklinio autobuso. Visiems mokiniams buvo išdalintos šviesą atspindinčios liemenės, kad galėtų saugiai ir matomi pasiekti mokyklą. O mūsų pirmokėliams dar buvo įteikti ir atšvaitai.

     Palinkėjusi darbingos savaitės, direktorė su mokiniais rikiuotėje vėl susitiks lapkričio mėnesio pirmąjį pirmadienį.

Nuotraukos

*****

MOKYTOJAS PADEDA AUGTI 

          Spalio 3 dieną mokykloje-daugiafunkciame centre vyko netradicinis ugdymas, skirtas Tarptautinei Mokytojų dienai. Šios šventinės dienos mokytojų aprangos kodas – skrybėlė. Po pirmos pamokos-klasės valandėlės, visos mokytojos ir auklėtojos buvo pakviestos į šventinę rikiuotę. Mokytojus ir auklėtojus sveikino vyriausieji mokyklos mokiniai-ketvirtokai. 

     Sveikinimo žodį tarė ir mokyklos direktorė Laima Anužytė-Kilnė, kuri visiems pedagogams įteikė sveikinimus-padėkas už kūrybiškumą ir nuoširdų atsidavimą pedagoginiam darbui. Taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus Vedėjo vardu buvo įteikta padėka pradinių klasių mokytojai Virginijai Bučkienei už ilgametį (30 metų) pedagoginį darbą.

         Po visų gražių sveikinimų, mokytojų pareigas perėmė mokinių tėveliai, kurie pasikeisdami vedė 3 pamokas. Mokiniai liko sužavėti jau tradicija tampančia šia diena.

Šventinės akimirkos

EUROPOS JUDĖJIMO SAVAITĖ

      2014 m. rugsėjo 29–spalio 5 dienomis visoje Europoje vyksta renginiai, skirti Europos judėjimo savaitei. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija organizuoja visuotinę akciją Lietuvoje, Europos judėjimo savaitės MOVE WEEK bėgimą bendrojo ugdymo įstaigose.

    Spalio 2 d. prie iniciatyvos prisijungė ir Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, 1–4 klasių mokiniai, auklėtojos, mokytojos ir tėvai. Visų tikslas buvo paskatinti vienas kitą sportuoti, domėtis sveika gyvensena, įveikti savo amžiaus grupės distanciją.

   Bėgimas vyko stadiono prieigose, ties Saulės gatve. Dalyviai vilkėjo geltonus marškinėlius, buvo pasipuošę geltonomis skarelėmis, juostelėmis ir kita geltona atributika, kuri ir simbolizavo, kad mes lankome mokyklą, kuri yra įsikūrusi Saulės gatvėje.

       Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Laima Anužytė-Kilnė.

      Bėgimui vadovavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Baužienė.

     Nekantriausi buvo patys mažiausieji – ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai. Gausus būrys mažųjų bėgikų rikiavosi žaliojoje sporto vejoje ir laukė starto. Po signalo geltonspalvė mažųjų minia pajudėjo bėgimo taku. Mažieji turėjo įveikti 250 m. atstumą. Ikimokyklinukai sėkmingai kirto finišo liniją ir džiaugėsi pirmuoju savo tokiu išbandymu.

     1–4 klasių mokiniai bėgo 500 m. Pirmieji distanciją įveikė Ervinas Petraška ir Ugnė Pye 1 kl., Kotryna Valiūtė 2 kl., Arnas Žulkus ir Aroldas Rulevičius 2 kl., Nojus Škultinas ir Emilija Zinčenko 3 kl., Austėja Kareivaitė ir Tomas Balsys 4 kl.

      Malonu, kad bėgime nepabūgo pasivaržyti auklėtojos, mokytojos ir tėveliai.

    Visiems prizininkams ir dalyviams, pirmadienį rikiuotėje bus įteikti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto diplomai.

   Džiaugiamės, kad nuotaikingas sporto renginys išjudino visus, kad sugebėjome trumpam palikti klases, išjungti kompiuterius, į šalį padėti savo išmaniuosius telefonus ir, aktyviai judėdami, puikiai praleidome vieną pamoką saulės nutviekstame rudenėjančiame stadione. Tai buvo masiškiausias sporto renginys mūsų mokykloje! Vadinasi, tikslas tikrai buvo pasiektas.

Akimirkos iš bėgimo                                                                                                   Nuotraukos I. Simonavičienės

*****

Į MOKYKLĄ SUKVIETĖ „BITUTĖS“

Rugsėjo 1-osios šventės akimirkos!

Nuotraukų autorius Rytis Smalinskas

*****

*****

Skip to content