Menu Close

2016–2017 m. m.

                                        *****

EKOLOGINĖ PAMOKA TERMOFIKACINĖJE JĖGAINĖJE

          Vasario 7 d. ketvirtokai keliavo į Klaipėdoje esančią jėgainę „Fortum“, kurioje yra deginamos atliekos ir taip pagaminama elektros ir šilumos energija.   „Fortum“ pagamina  40 proc. viso Klaipėdos miestui reikalingo šilumos kiekio. Ketvirtokai sužinojo, kad ši jėgainė padeda sumažinti šiukšlių kiekį verčiamą į sąvartynus, o tokiu būdu gaminant energiją nėra teršiama gamta. Susidariusios atliekos (šlakas) nėra pavojingas gamtai ir gali būti naudojamos kelių tiesimui ar statyboms. Ši gamykla neišmeta į orą pavojingų ar blogą kvapą skleidžiančių dūmų, nes viskas išvaloma specialiais filtrais, todėl nei gamykloje, nei aplink ją nėra jokio blogo kvapo.

Nuotraukos                                                                                     Viktorija Černauskaitė

                                          *****

                               Dailyraščio konkursas

Sausio 25 d. mokykloje vyko dailaus rašto konkursas „Rašyk dailiai 2017“. Jame dalyvavo 1–4 klasių moksleiviai. Mokiniams reikėjo kuo dailiau, tvarkingiau ir be klaidų ar braukymų nurašyti duotą tekstą. Vaikai rašė labai susikaupę, stengėsi. Iš kiekvienos klasės buvo išrinkta po 3 geriausius darbus. Nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais. Dėkojame visiems dalyvavusiems moksleiviams ir sveikiname nugalėtojus! Geriausi 3 ir 4 klasės moksleivių darbai išsiųsti dalyvauti nacionaliniame Vinco Kudirkos dailyraščio konkurse „Rašom!”

1-ąsias vietas užėmė:

Rokas Andrijauskas (1 kl.); Kamilė Matulevičiūtė (2 kl.); Emilija Stanišauskytė (3 kl.); Ąžuolas Ožinskas (4 kl.).

2-ąsias vietas užėmė:

Evija Zaboratė (1 kl.); Urtė Švenčionytė (2 kl.); Greta Pociūtė (3 kl.); Chimenė Mockutė (4 kl.).

3-ąsias vietas užėmė:

Rokas Zubavičius (1 kl.); Paulius Stirbys (2 kl.); Domantas Navickas (3 kl.); Arnas Pranevičius (4 kl.).

Akimirkos                                                                                                  Aušra Strakšienė

                                           *****

                           Ryto ratas bibliotekų filialuose

      Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės „Spalviukai” ugdytiniai lankydamiesi J. Lankučio viešosios bibliotekos Gindulių filialie, klausėsi bibliotekininkės Rūtos Znakovienės pasakojimo, skaitomos pasakos, susipažino su knygų įvairove, apžiūrėjo patikusias knygas, patys jas „skaitė”. Visiems taip patiko, kad nutarė dar ne kartą čia užsukti.

Akimirkos       Virginija Biliukevičienė

Sausio 20 d. “Smalsučių“ grupės ugdytiniai vyko į J.Lankučio viešosios bibliotekos Plikių filialą. Ten buvome šiltai sutikti bibliotekininkės Virginijos Bučkienės, kuri vaikus supažindino su savo pagalbininku Zuikučiu. Vaikai vartė knygeles, ieškojo personažų, apie juos pasakojo. Bibliotekininkė papasakojo ir pademonstravo kokių būna knygų, priminė, kad knygas rašo autorius, o iliustruoja – dailininkas. Taip pat vaikai klausėsi skaitomos pasakos, žaidė ratelius. „Smalsučiai“ atsidėkodami nupiešė ir padovanojo savo piešinius.

Įspūdžiai                                                                                             Ingrida Simonavičienė

                                                 *****

                          Vaikai švenčia Sniego dieną

Tarptautinė slidinėjimo federacija trečiąjį sausio sekmadienį paskelbė Pasauline sniego diena. Šia proga įvairiose pasaulio šalyse rengiama šventė, kurioje kviečiama slidinėti, čiuožti rogėmis, snieglentėmis.

Mūsų mokykla-daugiafunkcis centras sausio 17 dieną pakvietė visus savo ugdytinius padūkti, pasidžiaugti sniegu ir pasilepinti žiemos teikiamais malonumais.

                                             Nėra blogo oro – yra netinkama apranga!

Žiemos malonumai

                                               *****

      Paminėta Laisvės Gynėjų diena

          Sausio 13- osios rytą mokyklos-daugiafunkcio centro klasėse, grupėse ir koridoriuje sužibo žvakutės, o bendruomenės narių drabužių atlapuose pražydo melsvi neužmirštuolių žiedeliai. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojai, mokiniai,kiti darbuotojai jau ketvirtą kartą dalyvauja pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija“, skirtoje prisiminti prieš 26 metus vieningą Lietuvos piliečių siekį apginti atkurtos valstybės nepriklausomybę.

 

 

Nuotraukos

Skip to content